A decedat al doilea bărbat care a primit o inimă de porc. Acesta a supraviețuit doar șase săptămâni după transplant

Lawrence Faucette, a doua persoană care a primit o inimă de porc, a murit la nici două luni de la intervenția experimentală.
  • Publicat:
A decedat al doilea bărbat care a primit o inimă de porc. Acesta a supraviețuit doar șase săptămâni după transplant
foto: captură Youtube

Lawrence Faucette, bărbatul care primise un transplant experimental de inimă de porc a murit la aproape șase săptămâni de la procedură. El era a doua persoană care primise o inimă de porc. Iată ce au declarat medicii! 

A decedat bărbatul care a primit o inimă de porc

A decedat al doilea bărbat care a primit o inimă de porc. Lawrence Faucette s-a stins din viață la șase săptămâni de la operația experimentală. Centrul Medical al Universității din Maryland (UMMC) a precizat că în ultimele zile, inima animalului a început să dea semne de respingere.

„Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să profităm la maximum de ceea ce am învățat din experiența aceasta, astfel încât alții să aibă o șansă la o nouă inimă atunci când un organ uman nu este disponibil. A spus echipei de medici și asistente care s-au ocupat de el că ne iubește. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat dr. Bartley Griffith, director clinic al programului de transplant cardiac de la Universitatea din Maryland, conform CNN.

Lawrence Faucette era al doilea bărbat care făcuse transplantul experimental

Lawrence Faucette, în vârstă de 58 de ani, a fost internat pe 14 septembrie la UMMC, după ce a prezentat simptome de insuficiență cardiacă. Șase zile mai târziu, bărbatul a primit inima de porc. Se pare că boala sa de inimă și afecțiunile preexistente l-au făcut ineligibil pentru un transplant de inimă umană.

„Singura mea speranță este să aleg un transplant cu inima de porc, xenotransplant”, spunea Faucette într-un interviu cu câteva zile înainte de operația specială.

„Nu avem alte așteptări decât să sperăm că o să avem mai mult timp împreună”, declara și soția lui, Ann Faucette.

După transplant, doctorii bărbatului au precizat că acesta făcea progrese semnificative, ba chiar mergea la kinetoterapie și se plimba cu familia în natură. La 4 săptămâni de la operație, medicii au decis să oprească medicația pentru susținerea funcției inimii.

Ce a declarat soția lui

„Nu există nicio dovadă a unei infecții și a unei respingeri în acest moment”, a declarat atunci Griffith.

După transplant, specialiștii i-au dat lui Faucette un tratament cu anticorpi pentru a-i anula sistemul imunitar, în scopul de a preveni respingerea.

Din păcate, bărbatul a murit la nici două luni de la operația de transplant. Totuși, soția lui Ann le-a mulțumit cadrelor medicale pentru eforturile făcute pentru acesta.

„Larry a început această călătorie cu o încredere deplină în dr. Griffith și echipa lui. Știa că timpul care i-a mai rămas era scurt și aceasta era ultima lui șansă”, a adăugat femeia.

În 2022 a fost efectuat primul transplant

Universitatea din Maryland a efectuat prima astfel de intervenție chirurgicală experimentală pe David Bennett, de 57 de ani, în ianuarie 2022. La două luni după operație, bărbatul a murit. Autopsia a arătat că acesta a decedat de insuficiență cardiacă provocată de „o serie complexă de factori”, inclusiv starea lui Bennett înainte de a intrat în operație.

Citește și: În pieptul unui om bate acum o inimă de porc modificată genetic. Al doilea transplant istoric realizat în SUA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân