80% dintre profesorii și personalul auxiliar din învățământ din SUA, vaccinați cu prima doză de vaccin anti-COVID

  • Publicat:
80% dintre profesorii și personalul auxiliar din învățământ din SUA, vaccinați cu prima doză de vaccin anti-COVID
Sursa foto: Shutterstock

Potrivit unui raport recent al Centrelor pentru controlul și prevenția bolilor (CDC), aproape 80% din personalul școlilor și lucrătorii din domeniul îngrijirii copiilor a primit prima doză de vaccin anti-COVID până la sfârșitul lunii martie.

Ne străduim să le asigurăm tuturor protecție și ne bucurăm că eforturile noastre se văd. Sperăm ca vaccinarea în masă a personalului didactic și auxiliar din școli să reducă semnificativ riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și copiii să se poată reîntoarce la normalitate, la școala în format fizic, cât mai curând, a declarat Rochelle Walensky, directoarea CDC.

Aproximativ 8 milioane de profesori, angajați ai școlilor și lucrători din domeniul îngrijirii copiilor au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, până la sfârșitul lunii martie, arată raportul CDC.

În România, până la mijlocul lunii martie, aproape 50% dintre cadrele didactice primiseră cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID.

Aveam (16 martie – n.red.) 135.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați. Adică peste 38%. Dacă ne raportăm la cadre didactice, procentul se apropie de 50%. Este o ocazie să apreciez responsabilitatea cadrelor didactice, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe organizate online de Salvați Copiii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being