430.000 de britanici suferă de COVID de lungă durată (Long COVID), la doi ani de la infectare

Se estimează că 430.000 de britanici încă suferă de COVID de lungă durată (n.r- long COVID), la doi ani de la primul contact cu virusul.
  • Publicat:
430.000 de britanici suferă de COVID de lungă durată (Long COVID), la doi ani de la infectare
Foto: shutterstock / 430.000 de britanici suferă de COVID de lungă durată (Long COVID), la doi ani de la infectare

Aproximativ 1.5 milioane de persoane de Marea Britanie spun că efectele adverse apărute după infecția cu COVID le afectează activitățile zilnice. Se estimează că 430.000 de britanici încă suferă de COVID de lungă durată (n.r- long COVID), la doi ani de la primul contact cu virusul, scrie The Guardian potrivit Biroului Național de Statistică.

S-a estimat că 1 din 32 de persoane s-a confruntat cu o formă de COVID de lungă durată la începutul lunii iulie, echivalentul a două milioane de persoane. Dintre acestea, aproximativ 1.5 milioane au spus că simptomele le-au afectat activitățile de zi cu zi, în timp ce 384.000 au spus că activitățile de zi cu zi au fost „foarte limitate”.

Cele mai comune simptome de long COVID

Oboseala continuă să fie unul dintre cele mai comune simptome raportate de pacienții cu COVID de lungă durată, iar 62% dintre ei au raportat și senzația de oboseală și slăbire. Mai mult de o treime, 37% dintre pacienții chestionați, au raportat și dificultățile de respirație, dificultatea de a se concentra (33%) și dureri musculare (31%).

Anumite grupuri se află la un risc crescut de long COVID față de altele. Printre acestea includem persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, femeile, persoanele din zonele dezavantajate, persoanele care lucrează în sistemul medical și cele care se confruntă cu dizablități sau alte probleme de sănătate.

Kelly Fearnley, medic și fondator Bradford Royal Infirmary spune că „Long COVID nu afectează doar sănătatea națiunii, ci și sănătatea economiei. Eforturile depuse în cercetări au fost încetinite și nesponsorizate, motiv pentru care este dificil să reflectăm asupra acestei probleme. Pe lângă faptul că multe persoane nu se recuperează, ajung și să se deterioreze pentru că își pierd sănătatea și independența, dar și locurile de muncă, siguranța financiară și casele”.

Ca răspuns la numărul crescut de cazuri de long COVID, NHS a cerut clinicilor să ofere un diagnostic, să trateze și chiar să îi conducă spre alte servicii precum departamentul de cardiologie în cazul pacienților cu boli de inimă.

Royal College of Nursing a menționat în luna iunie că există puțini specialiști în aceste clinici care să facă față cererii pentru tratament, motiv pentru care un număr mic de pacienți primesc ajutorul.

Purtătorul de cuvânt al NHS a menționat că „Încă de la începutul pandemiei, NHS a investit peste 220 de milioane de lire pentru serviciile de long COVID, incluzând deschiderea a 90 de clinici cu specialiști și 14 de centre pentru copii și tineri adulți, astfel încât fiecare persoană care se confruntă cu simptome de COVID de lungă durată sau după ce a fost infectată cu COVID-19 să primească ajutor”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială a menționat și el că long COVID a impactat sute de mii de persoane, atât fizic, cât și mental.

„Aproximativ 50 de milioane de lire s-au cheltuit pe cercetări pentru a înțelege efectele pe termen lung ale virusului și pentru a asigura tratamentele potrivite”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială, potrivit The Guardian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”