3 sfaturi pentru a împiedica exfolierea unghiilor

Exfolierea unghiilor este o problemă foarte frecventă în rândul majorităţii femeilor. Aceasta poate fi cauzată atât de factori interni, cât mai ales de factori externi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 sfaturi pentru a împiedica exfolierea unghiilor


Cu siguranţă ţi s-a întamplat şi ţie. Exfolierea unghiilor este o problemă foarte frecventă în rândul majorităţii femeilor. Aceasta poate fi cauzată atât de factori interni, cât mai ales de factori externi.

Despre aceştia din urmă şi felul în care putem interveni pentru a preveni exfolierea cauzată de ei, ne-a sfătuit Adina Cepoi, trainer Jessica România.


Pileşte-ţi unghiile într-un singur sens. Pentru a evita exfolierea, este important să ţinem cont de faptul că unghia este o lamă cornoasă formată din mai multe straturi de cheratină suprapuse. Din acest motiv, ea trebuie pilită într-un singur sens, cu mişcări uşoare, ca şi cum ai cânta la vioară. Mişcările înainte-înapoi trebuie evitate.

Află şi ce spune aspectul unghiilor despre sănătatea ta!

Înmoaie unghiile înainte de a le tăia. Tăierea sau scurtarea unghiei se face întotdeauna după înmuierea acesteia, când straturile de cheratină nu mai sunt foarte rigide.

Alege o acetonă blândă. Exfolierea unghiei poate fi cauzată şi de folosirea unei acetone dure, care usucă foarte tare unghia. Recomand întotdeauna o acetona de tip balsam, care protejează unghia şi cuticula împotriva uscării excesive.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”