3 legume ieftine ce te pregătesc pentru vremea rea

Natura ne oferă în fiecare sezon aliaţi de încredere pentru sistemul imunitar precum legume şi fructe. Toamna asta, nu uitaţi de morcovi, ciuperci şi ardei gras
3 legume ieftine ce te pregătesc pentru vremea rea
3 legume ieftine ce te pregătesc pentru vremea rea, foto 123rf.com

Vremea de toamnă este capricioasă şi de multe ori ne ia prin suprindere organismul, nepregătit. Virozele respiratorii sunt la ordinea zilei, mai ales dacă în familie sunt şi copii mici, abia intraţi la creşă sau la grădiniţă. Însă odihna şi o alimentaţie sănătoasă, plimbările în parcuri, mişcarea, hidratarea corectă sunt de ajutor. Institutul Clinic Fundeni atrage atenţia asupra a trei legume de sezon importante.

Pieţele din România încă abundă de legume şi fructe de sezon din producţia locală. Conform reglementărilor în vigoare, producătorii autohtoni au zone dedicate şi marcate în pieţele agroalimentare. Şi în supermarketuri, hipermarketuri pe etichete sunt menţionate zonele de provenienţă ale legumelor şi fructelor.

Consumate crude în salate sau în supe ori tocăniţe, aceste legume sunt delicioase

Iată ce legume de sezon recomandată specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni.

Morcovii conţin o sursă importantă de vitamina A, care ajută la îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte;
Ciupercile sunt singurele legume care conţin vitamina D, responsabilă pentru menţinerea calciului şi fosforului în sânge;
Ardeii reprezintă o sursă importantă de corticosteroizi, răspunzători pentru reducerea stresului.
De asemenea, specialiştii de la Institutul Fundeni recomandă ca o dată cu debutul sezonului rece să se efectueze un control la medic pentru a vă asigura că organismul este sănătos.
 

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex