3 greşeli de styling pe care le faci vara

Un păr bine îngrijit străluceşte în soare... dacă îl şi protejăm. Razele UV de tip A şi B sunt mai agresive în această perioadă şi este bine să avem în vedere acest lucru, la fel ca şi gradul de umiditate în aer.
24.06.2015
3 greşeli de styling pe care le faci vara

Vara este un anotimp minunat şi îndelung aşteptat de majoritatea dintre noi.

Un păr bine îngrijit străluceşte în soare… dacă îl şi protejăm.

Razele UV de tip A şi B sunt mai agresive în această perioadă şi este bine să avem în vedere acest lucru, la fel ca şi gradul de umiditate în aer – toate acestea pot afecta părul în profunzimea structurii sale.
 

  • Multe femei tind să îşi lase părul ud, să se usuce liber sau să-l strângă într-o coadă de cal, fără să ştie că reprezintă o adevărată agresiune asupra părului. Părul ud are altă lungime şi este foarte fragil. Da, în momentul când se usucă îşi dublează volumul, iar dacă este strâns legat într-un elastic, el se va rupe foarte uşor.

 

  • O altă greşeală frecventă şi destul de gravă este nefolosirea unei protecţii pe păr -€“ protecţie împotrivă razelor UV şi protecţie termică împotriva căldurii emanate de foen, placă şi ondulator. O temperatură de peste 220 grade aplicată direct pe păr duce la pierderea bruscă a nivelului de hidratare din păr, la uscarea acestuia şi ruperea în cele din urmă. Un alt rezultat al acestei agresiuni este mătuirea culorii de pe păr.

 

  • La evenimente mai deosebite ne dorim cu toţii să purtăm o coafură mai deosebită. Este normal, doar că foarte mulţi exagerează în acest sens, folosind produse de styling în exces: fixative, spumă, etc. Sigur că avem nevoie de câteva produse pentru a avea o susţinere a styling-ului, doar că trebuiesc alese cu grijă, şi într-o anumită cantitate. Mult nu înseamnă mereu şi bun.
Mihaela Arsene
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă