1 din 3 femei moare din cauza bolilor cardiovasculare. Statul pe scaun, un factor de risc

Un nou studiu arată că femeile care stau mult timp pe scaun riscă să se confrunte cu boli cardiovasculare.
  • Publicat:
1 din 3 femei moare din cauza bolilor cardiovasculare. Statul pe scaun, un factor de risc
FOTO: shutterstock / 1 din 3 femei moare din cauza bolilor cardiovasculare. Statul pe scaun, un factor de risc

Femeile înaintate în vârstă care stau pe scaun pentru prea mult timp într-o zi obişnuită sunt mai expuse riscului de a dezvolta boli de inimă, arată un nou studiu. Femeile de vârsta a treia  riscă să se confrunte cu bolile de inimă dacă stau pe scaun pentru perioade neîntrerupte.

Oamenii de ştiinţă şi profesioniştii de îngrijire a sănătăţii definesc acest obicei ca fiind parte a vieţii moderne, chiar dacă se întâmplă la locul de muncă sau acasă.

Un studiu din Statele Unite la care au luat parte aproximativ 6.000 de persoane cu vârste peste 18 ani arată că 1 din 4 persoane stă pe scaun mai mult de 8 ore pe zi. Publicat în JAMA şi bazat pe datele colectate de la Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, studiul arată că 3% dintre respondenţi stau pe scaun mai puţin de 4 ore pe zi şi sunt activi.

Un nou studiu care a apărut în Jurnalul American al Asociaţiei Inimii arată că acest obicei se întâlneşte la femeile trecute de perioada menopauzei şi care se confruntă cu creşterea în greutate şi obezitatea. Mai exact, este vorba despre femeile trecute de 55 de ani.

O treime dintre femei mor din cauza bolilor de inimă

1 din 3 femei moare din cauza bolilor de inimă, iar în cazul femeilor trecute de menopauză, se observă o creştere dramatică a riscului pentru bolile cardiometabolice ca bolile cardiovasculare şi diabetul de tip 2. Din acest motiv, este foarte important să înţelegem ce impact are acest obicei asupra sănătăţii noastre şi la ce riscuri ne expunem.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc