Prea multe exercitii, pericol de bulimie

Sportul le ajuta pe femeile insarcinate sa scape de obiceiul vicios fumatul.
  • Publicat:
Prea multe exercitii, pericol de bulimie
Prea multe exercitii, pericol de bulimie

Ce e prea mult strica, inclusiv cand vorbim despre miscarea fizica. Cateva studii noi indica faptul ca tinerele care fac exercitii fizice multe si de un grad de dificultate ridicat risca sa dezvolte dereglari alimentare si sa aiba o stare generala de nefericire. Cercetatorii adauga si ca 91% dintre femeile cu bulimie merg la sala intr-un ritm nebun ca sa „darame” muntii de mancare inghititi.

91%dintre fetele bulimice trag la sala ca sa scape de vina meselor bogate

Sportul ajuta gravidele sa lase fumatul

Exercitiile fizice pot ajuta femeile gravide sa renunte la fumat, potrivit rezultatelor a doua studii realizate in Marea Britanie, care indica faptul ca un sfert dintre femeile care fac sport in timpul sarcinii renunta la viciu.

Conform cercetatorilor britanici, rata de renuntare la fumat in randul persoanelor care fac regulat exercitii fizice este aproximativ aceeasi cu cea intalnita in randul persoanelor care folosesc inlocuitori de nicotina.

„Cercetarile noastre sugereaza ca o activitate fizica este eficienta si acceptabila in ceea ce priveste renuntarea la fumat in timpul sarcinii”, a declarat profesorul care a venit cu ideea studiului. Nicotina creste riscul de deces in randul copiilor si este asociata cu dificultatile de invatare si cu probleme de sanatate din copilarie.

Varstnicii care tin dieta fara sport risca

In sensul ca pierd masa musculara importanta, ii atentioneaza cercetatorii din Pittsburgh. Au luat doua grupuri de persoane in varsta, sedentare si supraponderale. Pe unul l-au pus sa faca exercitii fizice vreme de 4 luni, pe celalalt doar sa tina dieta, fara pic de miscare.

Primul grup nu numai ca a ajuns sa fie in forma, dar a pierdut si mai multa grasime, in comparatie cu cel de-al doilea, care a pierdut masa musculara pretioasa. Una a carei disparitie le-ar putea da toata viata peste cap. Astfel, ideala si (mai ales) pentru persoanele in varsta este combinatia dieta – sport.

Citeste si Lungimea degetelor indica vointa de a face sport
                  ONE DAY ONE GOAL

Foto: HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”