Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Sunt nebuna?

Prietenul meu de 3 ani imi repeta ca sunt nebuna, si imi zice sa merg la psiholog, pt ca pun prea multe intrebari. Il intreb de ce mai sta cu o nebuna si raspunde ca vrea sa ma aduca pe drumul cel bun. imi spuneti va rog daca nebunia se traduce prin faptul ca ma intereseaza persoana lui si pun intrebari de genul „ce ai facut azi la munca?”, „ai dormit bine aseara?”. trebuie sa consult un psiholog?

Răspunsul specialistului

Nu stiu la ce iti va folosi parerea mea in aceasta situatie. In primul rand, diagnosticul de „nebunie” sau sanatate mentala nu se poate pune prin corespondenta. In al doilea rand, nu iti inteleg pozitia in aceasta relatie !?! De ce insisti intr-o relatie cu o persoana care te crede nebuna, cata vreme tu esti convinsa ca nu esti nebuna ??? De ce insisti sa pui intrebari care stii ca vor genera, din partea lui, diagnosticul de „nebunie” ??? Care este, de fapt, scopul tau ? Sa il innebunesti pe el cu intrebarile la care nu are chef sa raspunda sau sa innebunesti tu de nervi ca el nu iti raspunde si te considera nebuna ??? Mi-e foarte neclar ce vrei iar eu nu pot sa te diagnostichez pe mail doar pentru a-ti oferi inca un subiect de discutie cu prietenul tau. Cred ca mult mai constructiv pentru tine ar fi ca, in loc sa iti consumi energia si timpul incercand sa-ti convingi partenerul ca nu esti nebuna, sa iti canalizezi energiile catre a-ti gasi un alt partener cu care sa functionezi pe aceeasi lungime de unda. Sau ai putea sa ai discutii constructive cu actualul partener, discutii care sa va ajute sa stabiliti reguli de convietuire reciproc avantajoase, in loc sa stabiliti criterii ad-hoc de diagnostic pentru a vedea care dintre voi este mai „nebun”.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...