Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Rezultate analize sange

Buna ziua. Baietelul meu are 5 ani, iar la analizele efectuate valorile la monocit, eozinofit si eritrocitele au fost marite.

Astfel la monocit valoarea gasita este 11.3 ( intervalul de referinta este <10%) si 1.05(interval 0.3-1mii/uL). Eozinofil, valori 9.9 (interval <7%) si 0.92(interval 0.05-07 mii/uL). Eritrocite 5.27 interval 3.7-4.9mil/uL. Mentionez ca baiatelul are astm, cearcane permanente si transpira destul de mult, iar la analiza coprobacteriologica nu a iesit nimic. Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestor rezultate, va multumesc frumos.

Întrebare pusă de: m. r.

Răspunsul specialistului

Eozinofilia (cresterea numarului eozinofilelor) poate avea drept cauze: alergii, parazitoze, boala Addison, anumite afectiuni digestive inflamatorii etc si are ca simptomatologie: oboseala, febra, dispnee de efort. 

Monocitoza (cresterea numarului monocitelor) nu este intotdeauna un motiv de ingrijorare. Trebuie retinut faptul ca monocitoza nu este o afectiune  in sine, ci semn al unei boli si printre manifestarile care pot fi intalnite in cazul monocitelor crescute sunt: oboseala, scadere in greutate, transpiratii nocturne, stare generala de rau, infectii frecvente etc.

Numarul de eritrocite este util in detectarea si monitorizarea anemiei si eritrocitozei/policitemiei impreuna cu hematocritul si concentratia de hemoglobina.

Deduc din cele spuse de dvs., ca doar numarul eritrocitelor este modificat, ceea ce sugereaza o hemoconcentratie, fara valoare patologica.
Cresterea numarului eozinofilelor si monocitelor sugereaza o inflamatie cronica de cauza alergica, astmul baietelului explicand modificarea valorilor analizelor sangvine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...