Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Rezultate analize sange

Buna ziua. Baietelul meu are 5 ani, iar la analizele efectuate valorile la monocit, eozinofit si eritrocitele au fost marite.

Astfel la monocit valoarea gasita este 11.3 ( intervalul de referinta este <10%) si 1.05(interval 0.3-1mii/uL). Eozinofil, valori 9.9 (interval <7%) si 0.92(interval 0.05-07 mii/uL). Eritrocite 5.27 interval 3.7-4.9mil/uL. Mentionez ca baiatelul are astm, cearcane permanente si transpira destul de mult, iar la analiza coprobacteriologica nu a iesit nimic. Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestor rezultate, va multumesc frumos.

Întrebare pusă de: m. r.

Răspunsul specialistului

Eozinofilia (cresterea numarului eozinofilelor) poate avea drept cauze: alergii, parazitoze, boala Addison, anumite afectiuni digestive inflamatorii etc si are ca simptomatologie: oboseala, febra, dispnee de efort. 

Monocitoza (cresterea numarului monocitelor) nu este intotdeauna un motiv de ingrijorare. Trebuie retinut faptul ca monocitoza nu este o afectiune  in sine, ci semn al unei boli si printre manifestarile care pot fi intalnite in cazul monocitelor crescute sunt: oboseala, scadere in greutate, transpiratii nocturne, stare generala de rau, infectii frecvente etc.

Numarul de eritrocite este util in detectarea si monitorizarea anemiei si eritrocitozei/policitemiei impreuna cu hematocritul si concentratia de hemoglobina.

Deduc din cele spuse de dvs., ca doar numarul eritrocitelor este modificat, ceea ce sugereaza o hemoconcentratie, fara valoare patologica.
Cresterea numarului eozinofilelor si monocitelor sugereaza o inflamatie cronica de cauza alergica, astmul baietelului explicand modificarea valorilor analizelor sangvine.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...