Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Probleme cu nervii

Din cauza nervilor poti avea dureri in organism?Mama mea este bolnava de mai mult timp,am fost la mai multi medici cu ea(ecografe peste tot nici un diagnostic concret)din cauza multor probleme din viata ei a devenit ff sensibila si la orice mic soc i se face rau spune ca are o greutate care ise ridica icepand din abdomen si se ridica la cap, parca nu-i mai fuctioneaza ceva in organism si nu doarme nopti intregi iar acum ia niste calmante in urma unei vizite la un psihiatru(nu stiu a cata oara si aici),nu mai are dureri dar e ca un drogat.stiu ce efect au aceste calmante,ea a luat mult timp distonocalm apoi alprazolam si nu mai stiu ce.daca nu am fost destul de concreta astept intrebari pt probleme asta. varsta mamei este de 57 ani. Multumesc.

 

Întrebare pusă de: Nicoleta

Răspunsul specialistului

In general, problemele de sanatate carora in urma analizelor nu li se identifica o cauza fiziologica concreta, desi ele se manifesta evident, sunt incadrate in categoria bolilor psihosomatice. Acestea sunt afectiuni cu o importanta componenta psihologica. Mai clar, probleme de natura psihologica, genereaza manifestari somatice sub diverse forme: dureri, stari de rau, insomnii etc. Cel mai indicat ar fi sa consultati un psihoterapeut deoarece astfel de probleme sunt de competenta sa. Psihiatrul este cea mai la indemana solutie, si cam singura cunoscuta la noi, insa asta nu inseamna ca este si solutia adecvata. In general, psihiatrii se limiteaza la a prescrie medicamente care pot indeparta pe moment simptomele, dar care nu rezolva cauza. Din acest motiv simptomele reapar iar tratamentul medicamentos trebuie administrat pe termen lung, ajungand sa dea dependenta si efecte secundare. Bineinteles, exista si situatii mai grave in care este necesara combinarea psihoterapiei cu administrarea, in paralel, a unui tratament medicamentos.
 

Dr. Iris Gogorici

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...