Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Prea multe antibiotice

Buna ziua, as vrea sa-mi raspundeti din tot sufletul la intrebare si sa-mi explicati daca au consecinte grave: avem o fetita de 1.7 luni si vara aceasta a avut rosu in gat si i-am dat antibiotic (25 iulie – 3zile-Ospamox),apoi a mai fost racita (a avut febra) prin 3 august si iar i-am dat antibiotic (fara sa merg la doctor – Augmentin – 7 zile). Marturisesc cu mari regrete ca i-am dat fara sa merg la doctor si mi-am propus sa nu-i mau dau antibiotic degraba, ci s-o tratez doar cu paracetamol si ce se mai da pentru febra, dar… in 14 august am facut analizele pt. cresa si ne-a iesit staphilococus aureus, asa ca doctorul iar ne -a dat antibiotic – Augmentin… – in nici 1.5 luni 3 antibiotice!!! Cum se putea ca dupa un tratament cu antibiotic (3 august) de Augmentin Bis, sa ne dee acest microb in 14 august? Acum luam iar Augmentin Es (dupa indicatiile doctorului – inceputul lui septembrie) pt. staphilococ si asteptam sa facem exudat. Spuneti-mi va rog? imunitatea copilului cum va fi dupa acest tratament??? Cat este de grav ca am luat aceste antibiotice. Noi nu prea am avut probleme cu raceala, iar de 2 ori cum am avut probleme (in decembrie, apoi in martie) am luat antibiotic dupa indicatiile doctorului si eu nu am stiut ca de fapt aceste antibiotice se iau numai cum spune medicul, sau chiar nici atat (m-am informat recent de pe mai multe forum-uri de mamici), asa ca i-am dat antibiotic acum vara singura (« dupa ureche »). Antonia este foarte bine, starea generala nu arata nimic, dar ma gandesc pentru perpectiva ce se poate intampla. Acum sa-mi spuneti cinstit si deschis toate riscurile si gravitatea situatiei pe care o avem. Sa ma credeti ca ma simt foarte stresata si ma gandesc cat rau i-am facut copilului, ma invinuiesc si sunt nelinistita, deaorece nu stiu ce s epoate intampla dupa aceasta situatie. Va multumesc anticipat si va rog sa-mi descrieti detaliat o parere.

 

Întrebare pusă de: Maria Odobescu

Răspunsul specialistului

Ca regula generala: nu administrati antibiotic „dupa ureche”, fara sa fie recomandat de medic; nu orice febra necesita antibiotic; lucrurile rele care se pot intampla sunt: organismul devine rezistent la actiunea antibioticelor date repetat si nejustificat si la o infectie ulterioara poate sa nu mai raspunda la actiunea acestor medicamente; totodata se poate sa fie distrusa sau afectata flora intestinala a copilului, cu predispozitie la diarei si fenomene de malabsorbtie (nu se mai absorb corepunzator principiile nutritive). Incercati sa stimulati imunitatea copilului cu produse de tip Ribomunyl sau Bronchovaxom.
 

Alina Fanea

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...