Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nu pot scapa de un tic nervos la ochi

De cativa ani am un tic nervos la ochi(mil l-am provocat eu ca sa vad cum pot clipi repede) si am ramas cu el. In liceu colegi radeau de mine din cauza acestui tic si am ramas cu aceasta depresie adik atunci cand vorbesc cu cineva ma tot gandesc ca nu cumva sa nu clipesc.Cred ca acest tic imi sta in calea fericiri mele! Cum sa fac ca sa scap de acest tic. Din cauza aceasta am devenit foarte speriata si stresata. Nu ma simt bine in compania altor oamenii ca de frica sa nu ma fac de rusine sa clipesc.Tot timpul ma gandesc si ma controlez la tic si este super nasol…mi-am pierdut si increderea in mine!As putea reusi si fara un psiholog?Am incercat si singura dar nu reusesc sa uit si sa am mai multa incredere in mine.Mai cred k cineva imi face farmece ca sa nu-mi gasesc linistea se poate asa ceva?Ce sa fac?
 

 

Întrebare pusă de: Alina

Răspunsul specialistului

Povestile cu farmece pot fi o scuza la indemana pentru tot ceea ce nu reusim sa facem sau pentru tot ceea ce ni se intampla rau, in general din cauza noastra si a nimanui altcuiva. Imi este greu sa cred ca in secolul XXI mai exista oameni, si inca tineri, care cred in asa ceva ! In ceea ce priveste ticurile, acestea sunt miscari involuntare, bruste si adesea caracterizate prin repetitia caricaturala a miscarilor normale ale fetei, membrelor, gatului, umerilor etc. Ticurile sunt doar un simptom, adica o manifestare exterioara care mascheaza o tulburare. Nu sunt ele insele o boala si, din acest motiv, este necesara depistarea cauzei lor. Exista ticuri de origine neurologica, a caror cauza este organica si ticuri psihogene, a caror cauza este un conflict inconstient, o trauma psihica.  Prin urmare, este recomandat un consult neurologic pentru a elimina sau pentru a confirma posibila origine neurologica. In cazul in care aceasta varianta este infirmata, se recomanda consultarea unui psihoterapeut si inceperea unei psihoterapii. Asteparile, in cazul unei psihoterapii, nu trebuie sa fie exagerate. Problema nu dispare imediat, ci este nevoie de timp si rabdare pentru a rezolva o astfel de problema. Sedintele de psihoterapie nu trebuie abandonate la primele semne de ameliorare, deoarece ticul poate disparea pe moment, fiind inlocuit cu un altul sau cu un alt simptom si, in acest caz, adevarata problema ramane nerezolvta. Foarte eficienta in tratarea ticurilor este hipnoza clinica aplicata in cadrul psihoterapiei.

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...