Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nodulii mamari

Buna seara! As vrea va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mama mea a fost diagnosticata acum 2 ani cu mastoza chistica. fibroadenom mamar bilateral (cu aspect stationar).

Am gasit o mamografie care a facut-o acum un an si scrie: Sani cu structura predominant glandulara.

San drept – in cadrul supero-extern-ora 9,30, la 6cm. de mamelon-nodul hipoecogen, contur net, polilobat, fara semnal Doppler la interior, dimensiuni de 24/13/21 mm (obs. fibroadenom) adiacent-doua formatiuni chistice cu diametrul maxim de 3mm – in cadranele interne-cateva formatiuni chistice cu diametrul maxim de 6 mm; -canale galactofore cu diametrul 3,8 mm unele avand continut hipoecogen Axila dreapta fara adenopatii.

San stang- in cadranul supero-extern-ora 2,00, la 6 cm de mamelon-nodul hipoecogen, contur net, polilobat, cu semnal Doppler la interior, dimensiuni de 22/12/19 mm (obs. fibroadenom); -in cadranul supero-intern -cateva formatiuni chistice cu diametrul maxim 5 mm.

Axila stanga- fara adenopatii

Are 40 de ani si a mai fost la un alt doctor si i-a spus sa-i lase asa si sa-si spele creierii ca nu poate fi cancer. Alt doctor i-a spus sa astepte sa-si schimbe dimensiunea si forma pana atunci sa nu i deranjeze, alt doctor sa-i opereze de urgenta ca exista sanse de vinedecare.

Nu mai stim ce sa facem, unde sa mai mergem, imi este foarte frica deoarece si matusa mea a murit de cancer la san si bunica de cancer de col uterin si vreau sa o ajut si nu stiu cum. Nu stiu unde sa ma duc. Va rog daca puteti sa ma ajutati.

Întrebare pusă de: G. D.

Răspunsul specialistului

Specializare: medic primar obstetrica - ginecologie
Clinica: Clinica Fertilia

Conform mamografiei, puteti astepta — nu este risc de cancer mamar. Mama dvs poate repeta mamografia peste 2 ani, iar  acum sa testeze markerul tumoral pt cancer de san. Nu aveti riscuri de cancer de col — acesta nu se transmite genetic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la Dr. Ruxandra Dumitrescu
Cat de mult afecteaza radiografia pulmonara si pastilele rifampicinsi izozid in primele 3-4 sapt de sarcina
Un prieten de familie a fost diagnosticat cu tuberculoza transmisibila de aceea am fost obligati sa facem radiografie pulmonara si testul la singe din pacate testul la sange a iesit pozitiv adica am ...
Ovarul polichistic si pilozitatea in exces
Buna ziua, La varsta de 17 ani am fost diagnosticata cu un chist pe ovarul drept pe care l-am tratat cu anticonceptionale si antibiotic la indemnul unui medic ginecolog din Bucuresti. De atunci nu ...
Consult Ginecologic
Buna ziua, Am o mare problema in a ma decide la ce medic ginecolog sa merg, avand in vedere ca este prima vizita la un astfel de medic. Imi puteti recomanda va rog un medic (de preferat femeie), ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...