Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nesiguranta

Buna ziua. Numele meu este Andreea Elena si sunt insarcinata in 4 luni si o saptamana. Traiesc in casa familiei cu un frate de-al meu care este bolnav si de multe ori ajungem sa ne certam, sa ma enervez, si sa spun lucruri pe care apoi le regret. Mama tot timpul imi zice sa nu mai fac asta ca am si eu un copil in burta si sa nu am probleme cu copilul, doamne fereste, sa nu pateasca ceva. Si ma mai uit la diferite emisiuni cu cazuri ff grave si ma inspaimant si de multe ori parca subconstientul imi vorbeste si ma face sa ma gandesc numai la lucruri neplacute, iar apoi ma gandesc la bebelusul meu. Pot astfel de lucruri sa -mi afecteze sarcina? Cum pot face sa nu ma mai gandesc la astfel de lucruri , cazuri neplacute ale vietii pentru a putea duce sarcina linistita si fara complicatii? Multumesc!

Întrebare pusă de: ANDREEA

Răspunsul specialistului

Cea mai simpla solutie ar fi sa te muti din casa aceea. O alta solutie simpla ar fi sa eviti orice fel de discutie cu fratele tau. Daca totusi nu poti evita discutiile, incearca sa il ignori pentru ca, intr-adevar aceasta stare de permanenta tensiune iti poate afecta sarcina. Probabil ca aceste certuri sunt generate de „nimicuri” asa ca gandeste-te pur si simplu ca nu merita sa iti consumi energia si sa te enrvezi pentru asa ceva. Si apoi, stii ca este o vorba: „Cel mai intelept cedeaza intotdeauna”.

Iris Gogorici

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...