Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Mono-nucleoza

Fetita mea are 8 ani si 8 luni . A contactat mono-nucleoza, diagnosticul a fost pus ,dupa parerea mea foarte tarziu asa ca boala i-a atacat ficatul, iar acum la externare are transaminazele 75. Am inteles ca ar avea o anumita forma de hepatita. Intrebarea mea este: Ce-i dau de mancare pe langa dieta care mi se pare peste tot putin evaziva. Concret: am voie sa-i dau carne de pui, vita si peste(orice fel de peste?) inabusita, cu ceapa si usturoi, pe care ulterior le scot, are voie orice la cuptor fara grasime(poate putin ulei de masline), are voie scortisoara, vanilie,smantana? Pentru ca eu gatesc destul de sanatos,probabil, aceasta dieta nu mi se pare , asa cum zic multi, foarte stricta . Va rog spuneti-mi cat de atenta sa fiu si cu ce? Va multumesc!

Întrebare pusă de: Ariana

Răspunsul specialistului

In primul rand boala asta ataca oricum ficatul, indiferent in ce moment este pus diagnosticul, pentru ca nu exista tratament etiologic pentru ea; este o boala virala, care “cum vine asa si pleaca”; un regim echilibrat, fara exces de grasimi, va face ca organismul copilului sa se refaca fara nici o sechela; nu va ingrijorati.

Alina Fanea

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...