Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Lesinuri

Am un frate in varsta de 22 de ani, este handicapat cu sindromul dawn si deseori imi lesina in magazine, in masina. In urma acestor lesinuri am facut niste investigatii dar nu a iesit nimic la analize. Este posibil sa ii fie frica de aglomeratie? In speranta ca voi gasi ceva pentru sanatatea lui, va multumesc anticipat!
 

Întrebare pusă de: Ramona

Răspunsul specialistului

Nu imi dati prea multe detalii asa ca nici eu nu va pot da un raspuns care sa va ajute. Nu imi spuneti cum s-a desfasurat viata lui de pana acum, daca a mers la scoala, daca are o ocupatie, care este atmosfera in familie !? In general, persoanele cu Sindrom Down au nevoie de un climat de dragoste si siguranta. Trebuie sa li se asigure in mod regulat asistenta medicala de catre o echipa de specialisti din domeniul medical. De asemenea, este util accesul la un mediu adecvat studiului, precum si la activitati care incurajeaza exercitiul si interactiunile cu alte persoane. Nu imi spuneti din ce localitate sunteti insa, cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa apelati la o asociatie care se ocupa de persoanele cu Sindrom Down si sa incercati sa gasiti un grup de suport la care sa participe si fratele dumneavoastra. Este cea mai buna metoda de interactiune sociala si va poate ajuta, atat pe dumneavoastra, cat si pe el. La acest link de internet http://www.sindromdown.ro/Asociatia-Sindrom-Down-Bucuresti-ASDB/Asociatia-Sindrom-Down-Bucuresti-ASDB/ puteti gasi adresele mai multor asociatii din Romania care se ocupa de persoanele cu Sindrom Down. Nu ezitati sa apelati la o astfel de asociatie. Va poate ajuta foarte mult pentru ca acolo gasiti oameni care se confrunta cu aceleasi probleme ca si dumneavoastra.

Iris Gogorici

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...