Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Gravida

Buna ziua d-na dr, sunt Flori si locuiesc in Germania. D-na dr va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. Am deja 2 fete, prima 15 a doua 4 si sunt din nou insarcinata. Problema este ca de 4 luni iau antidepresive sertralin,date de medicul meu de familie iar acum sunt insarcinata in 4 saptamani deja de o saptamana aceste pastile nu le mai iau, cand am aflat ca sunt gravida. Am fost si racita, gripa si am luat si 6 pastile de paracetamol. Intrebarea este: exista vreun risc ptr copilul meu din cauza acestor pastile ? Si urmatoarea ar fii ca tot imi curge sange nu mult dar curge, dr meu a spus ca nu este asa de grav dar daca continuua sa merg din nou la control ? Va rog din suflet doamna dr sa imi raspundeti si mie! Va multumesc! La revedere!

Întrebare pusă de: Flori

Răspunsul specialistului

Tratamentul antidepresiv trebuie continuat in sarcina daca este indicat obligatoriu ; in ceea ce priveste Sertraline, nu sunt documentate cert efecte teratogenice si malformative asupra fatului, desi acestea pot apare. Trebuie monitorizata foarte atent sarcina dpdv echografic pe tot parcursul ei. Sangerarea poate fi o reactie adversa la medicamentele luate, ea poate dispare sau poate duce la avort in final. Nu se recomanda nici un tratament de mentinere a sarcinii pana la varsta de 10 saptamani inclusiv. Paracetamol nu este contraindicat in sarcina.

Raluca Hera

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...