Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Gravida

Buna ziua d-na dr, sunt Flori si locuiesc in Germania. D-na dr va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. Am deja 2 fete, prima 15 a doua 4 si sunt din nou insarcinata. Problema este ca de 4 luni iau antidepresive sertralin,date de medicul meu de familie iar acum sunt insarcinata in 4 saptamani deja de o saptamana aceste pastile nu le mai iau, cand am aflat ca sunt gravida. Am fost si racita, gripa si am luat si 6 pastile de paracetamol. Intrebarea este: exista vreun risc ptr copilul meu din cauza acestor pastile ? Si urmatoarea ar fii ca tot imi curge sange nu mult dar curge, dr meu a spus ca nu este asa de grav dar daca continuua sa merg din nou la control ? Va rog din suflet doamna dr sa imi raspundeti si mie! Va multumesc! La revedere!

Întrebare pusă de: Flori

Răspunsul specialistului

Tratamentul antidepresiv trebuie continuat in sarcina daca este indicat obligatoriu ; in ceea ce priveste Sertraline, nu sunt documentate cert efecte teratogenice si malformative asupra fatului, desi acestea pot apare. Trebuie monitorizata foarte atent sarcina dpdv echografic pe tot parcursul ei. Sangerarea poate fi o reactie adversa la medicamentele luate, ea poate dispare sau poate duce la avort in final. Nu se recomanda nici un tratament de mentinere a sarcinii pana la varsta de 10 saptamani inclusiv. Paracetamol nu este contraindicat in sarcina.

Raluca Hera

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...