Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Fontanela bombata

Ma numesc Marinela Moraru , am o fetita de 4 luni si as dori sa va adresez o intrebare. La 2 luni i-am facut vaccinul obligatoriu si medicul pediatru mi-a recomandat sa-i administrez si calciu 5 ml pe zi pe linga vit.D3, dar dupa doua zile i s-a umflat fontanela.As dori sa stiu care poate fi cauza, calciul prea mult sau vaccinul??I-am facut o ecografie craniana si nu e cazul de hidrocefalie sau altceva grav. Starea ei nu a fost deloc schimbata de acest lucru. As mai dori sa fac o precizare, si eu am avut probleme cu constipatia la copil la 1 luna, dar eu am mincat placinta cu mere si mere coapte si asa am reusit sa avem scaun zilnic, fiind alaptata la sin. De precizat ca dupa ce am incetat administrarea calciului fontanela a revenit la normal.Va multumesc.

Întrebare pusă de: Marinela

Răspunsul specialistului

Vaccinul nu poate fi cauza, calciul ar putea, dar nu trebuie sa va ingrijorati, mai ales ca rezultatul ecografiei transfontanelare a fost normal ; despre merele coapte pot sa spun ca se folosesc in dieta in caz de diaree si nu de constipatie, asa ca nu stiu daca acestea au ajutat foarte mult in rezolvarea problemei fetitei dvs.

Alina Fanea

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...