Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Fontanela bombata

Ma numesc Marinela Moraru , am o fetita de 4 luni si as dori sa va adresez o intrebare. La 2 luni i-am facut vaccinul obligatoriu si medicul pediatru mi-a recomandat sa-i administrez si calciu 5 ml pe zi pe linga vit.D3, dar dupa doua zile i s-a umflat fontanela.As dori sa stiu care poate fi cauza, calciul prea mult sau vaccinul??I-am facut o ecografie craniana si nu e cazul de hidrocefalie sau altceva grav. Starea ei nu a fost deloc schimbata de acest lucru. As mai dori sa fac o precizare, si eu am avut probleme cu constipatia la copil la 1 luna, dar eu am mincat placinta cu mere si mere coapte si asa am reusit sa avem scaun zilnic, fiind alaptata la sin. De precizat ca dupa ce am incetat administrarea calciului fontanela a revenit la normal.Va multumesc.

Întrebare pusă de: Marinela

Răspunsul specialistului

Vaccinul nu poate fi cauza, calciul ar putea, dar nu trebuie sa va ingrijorati, mai ales ca rezultatul ecografiei transfontanelare a fost normal ; despre merele coapte pot sa spun ca se folosesc in dieta in caz de diaree si nu de constipatie, asa ca nu stiu daca acestea au ajutat foarte mult in rezolvarea problemei fetitei dvs.

Alina Fanea

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...