Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Foliculita recidivanta

Am 28 de ani si in urma mai multor consultatii la diversi medici, am fost diagnosticat cu Foliculita recidivanta (pe cap si pe fata, unde creste barba). Am facut tratamente, multe si indelungate, cu antibiotice (diferite antibiotice in functie de antibiograma). Efectul antibioticelor se vede dupa cateva zile, dar este temporar, acneea revenind in scurt timp dupa tratament. Acum 2 ani am facut vaccin stafilococic, produs de Institutul Cantacuzino; situatia s-a imbunatatit dar incepand din vara trecuta acneea a revenit puternic. Acum am terminat de facut un autovaccin produs la Inst. Cantacuzino in paralel cu un imunomodulator. Foliculita s-a mai calmat, dar totusi dupa cateva zile cand este mai bine, cosurile reapar din nou., acest ciclu mentinandu-se cam de cand am inceput administrarea autovaccinului. Un alt tratament care mi-a fost recomandat este cel cu Sotret, administrare timp de 4-5 luni, pentru a reduce secretia glandelor sebacee. Urmare celor prezentate va rog sa-mi spune-ti, in primul rand daca tratamentul cu Sotret poate sa produca alte probleme (am inteles ca medicamentul este puternic si in prospect sunt trecute multe si grave efecte secundare); in al doilea rand, daca aceasta boala are cauza interna, endocrinologica, ce analize trebuie facute pentru a depista cauza? Multumesc pentru atentie!

 

Întrebare pusă de: Marcel

Răspunsul specialistului

Din descrierea dvs este mai degraba un sindrom de pili recurvati sau o forma de acne decat o foliculita (foliculita inseamna o infectie). Nu faceti puseu sub antibiotic datorita efectului lor antiinflamator, nu antiinfectios. Trebuie sa va prezentati la medicul dermatolog, nu la boli infectioase.

Viviana Iordache

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...