Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Extractie masea prin metoda chirurgicala

Buna ziua, acum o saptamana am inceput o lucrare, un prim pas fiind inlaturarea a doua masele. La recomandarea doctorului am fost de acord se la scot pe ambele in acelasi timp dar una din ele nu a reusit sa o scoata asa ca dupa o ora de chin am fost reprogramat. Am avut dureri foarte mari intre timp iar la urmatoarea programare dupa inca o ora am ajuns la concluzia ca maseaua este foarte bine sudata de os, fiind nevoie de o interventie chirurgicala.Vreau sa va spun ca dupa aceasta interventie au urmat dureri groaznice, nu am reusit nici sa dorm. Acum astept sa ma programez pentru interventia chirurgicala, intrebarea mea fiind, voi scapa de durere, voi mai fi iarasi chinuit si care este procesul de vindecare dupa o asemenea interventie? Multumesc anticipat.

Întrebare pusă de: C. F.

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic Stomatolog
Clinica: Clinica Dentara Dr. Leahu

Buna ziua,
Extractia este o interventie chirurgicala cu grade diferite de dificultate. Sunt cazuri in care trebuie intervenit mai mult pentru a scoate un dinte. Interventia finala prin care vi se va scoate molarul este bine sa fie efectuata de un medic dentist cu specializare de chirurgie. Dupa interventie durerile vor persista pentru 2 zile pana la 1 saptamana in functie de dificultatea interventiei. Durerile vor disparea complet abia dupa ce este finalizata extractia.
Cu stima,
Dr. Ionut Leahu

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Ionuţ Leahu
Cum sa scap de substanta alba de pe limba?
De 3 ani am limba incarcata. In fiecare dimineata ma trezesc cu o substanta albicioasa pe limba si urat mirositoare care se reduce un pic dupa spalarea pe dinti dar nu dispare cu totul. Am fost la ...
Alternativa extractie nerv
Buna ziua. As dori sa stiu daca exista vreo alternativa la extractia nervului, daca cavitatea a ajuns aproape de acesta.
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...