Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Eutiroxul ingrasa?

Buna seara , am si eu o intrebare : eutiroxul ingrasa? Am tiroidita hashimoto si nu pot sa slabesc desi mananc o banana si un mar pe zi , fac sport 2 ore si totusi nu slabesc…Cred ca eutiroxul ingrasa , deoarece am facut pauza de la el si am slabit , mancand salate ( doar o data pe zi) si am slabit , am tinut si dieta disociata si mi-a mers atat timp cat nu luam levotiroxina. Dar de cand iau eutiroxul ma ingras doar de la ea ca de mancat nu mananc prea mult si fac si sport 2 ore.

Nu stiu cine m-ar putea ajuta in legatura cu aceasta pastila , ca am hipotiroidism si dr imi spun sa o iau ca asa slabesc dar in cazul meu functioneaza altfel…..chiar nu stiu la ce dr sa apelez.

Multumesc anticipat si ma scuzati de deranj …o seara buna va doresc!

Întrebare pusă de: b. m.

Răspunsul specialistului

Specializare: medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice
Clinica: Centrul de Diagnostic si Tratament Provita

Tiroidita Hashimoto este o afectiune care face parte din categoria bolilor autoimune, reprezentand o reactie exagerata a sistemului imunitar- care face astfel ca organismul sa atace glanda tiroida, confundand-o cu un tesut strain organismului propriu.

Cauza producerii tiroiditei Hashimoto este necunoscuta, insa boala autoimuna tinde sa apara pe linie ereditara. Este de 5-10 ori mai frecventa in randul femeilor decat al barbatilor si debuteaza de cele mai multe ori la varsta adulta. In sangele pacientilor cu tiroidita Hashimoto se gasesc de obicei un numar crescut de anticorpi care actioneaza impotriva unor proteine specifice tiroidei. Limfocitele T, un tip de celule implicate in procesul inflamator, invadeaza glanda tiroida si cauzeaza inflamatii  progresive la acest nivel, cu efect distructiv in timp, astfel ca in cele din urma, organismul pacientului inceteaza sa mai produca hormoni tiroidieni, ajungand sa sufere de hipotiroidie.

Nu exista un tratament care sa obtina vindecarea complete a tiroiditei Hashimoto, medicatia de substitutie a hormonilor tiroidieni putand insa compensa subproductia hormonala a glandei tiroidei, furnizand astfel organismului echivalentele hormonilor T3 si T4 secretati in mod normal de organism. Inlocuirea hormonilor tiroidieni poate conduce la ameliorarea simptomelor cauzate de lipsa relativa sau absoluta a hormonilor T3 si T4 ( cum ar fi :- oboseala accentuata;- cresterea usoara in greutate; – depresia;- somnolenta excesiva; – parul uscat si casant ; – constipatia; – nivelul crescut al colesterolului; – scaderea capacitatii de concentrare, etc) . In lipsa acestui tip de tratament, exista sanse maxime ca glanda tiroida sa ajunga in imposibilitatea de a mentine o limita normala a hormonilor, determinand aparitia semnelor si simptomelor hipotiroidismului ( cele precizate mai sus) .

Tratamentul cu Euthyrox are indicatie ferma de tratament in cazul bolii dvs. si nu cauzeaza crestere ponderala, dimpotriva , ajuta la o crestere a randamentului metabolic si la o imbunatatire a metabolismului general al organismului dvs, cu o evolutie lenta de scadere in greutate.

Sfatul meu ar fi sa va reevaluati dieta ( cu ajutorul unui specialist), nu cred ca o scadere atat de drastica a aportului caloric este corecta si sanatoasa pentru dvs pe fondul acestei afectiuni tiroidiene.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Lavinia Luminita Florea
Inlocuitor la SIOFOR
Buna ziua! Mama mea in varsta de 69 de ani are diabet de tip 2, i-a fost depistat in ianuare 2015 si i-a fost prescris Glurenorm si Siofor. Tratamentul a ajutat-o sa isi tina glicemia sub control, ...
Fructoza cristalina
Buna ziua, as vrea sa va intreb daca utilizarea fructozei cristaline pure (din fructe) in alimentatie afecteaza glicemia sau are consecinte grave? Folosesc fructoza la deserturi in loc de zahar. ...
Regim alimentar pt pietre la rinichi
Buna ziua, sunt Adrian, am 44 ani si acum 2 saptamani am fost operat la rinichiul drept (piatra si mult puroi); nu au reusit doctorii sa recupereze o monstra din acea piatra pt a o duce la laborator ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...