Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Educarea reflexului de defecatie

Buna ziua, as dori sa va intreb daca se poate educa reflexul de defecatie la cooii. Sunt mama unei fetite de 4 luni, alaptata exclusiv, care este constipata. Pana la varsta de 6 saptamani avea cate un scaun dupa fiecare masa, apoi acestea s-au rarit pana la disparitie. Am facut un tratament cu lactuloza, i-am dat ceai de musetel, fara nici un rezultat. Scaunele le avem cam tot a treia zi dupa supozitor cu glicerina. Mentionez ca gazele le elimina fara dificultate, efort de defactie face, dar nu reuseste sa elimine nimic. Va rugam sa ne dati si Dumneavoastra un sfat, daca se poate face ceva care sa ne ajute. Multumim.

 

Răspunsul specialistului

Copilul ar trebui in primul rand reevaluat de medicul pediatru ; se poate sa fie vorba de o varianta anatomica de colon lung ; incercati si cu Debridat, administrat pe o perioada de 2-3 saptamani ; educarea reflexului este dificila la aceasta varsta.

Alina Fanea

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...