Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Depresie sau atac de panica ?

Am de ceva timp probleme de casnicie cu sotia mea, sau altfel spus cateva cuvinte grele si s-a ajuns la cum se spune ca ar fi mai bine sa ne despartim, dupa aproape 18 ani de casnicie, un copil de 13 ani si toate celelalte. Eu sunt distrus, nu-mi pot reveni, ma simt inutil, prost , idiot ca nu mi-ai-am putut pastra familia…Am nevoie de ajutorul unui medic pentru a putea trece peste asta, pentru ca nu ma mai pot odihni noaptea, sunt anumite lucruri pe care nu mi le pot scoate din minte, ma gandesc foarte mult la o modalitate de sinucidere…Ma ascund de oameni si ma bufneste plansul aproape instantaneu…Va rog ajutati-ma macar cu un sfat !

 

Întrebare pusă de: Iulian

Răspunsul specialistului

As incepe prin a spune ca orice sfarsit este si un nou inceput si ai putea sa incerci sa vezi lucrurile din aceasta perspectiva si sa nu disperi. Concret vorbind, nu cred ca este vorba de atac de panica ci, mai degraba, de o depresie. Un diagnostic adecvat nu se poate pune insa decat dupa o consultatie in cabinet. In ceea ce priveste despartirea de sotia ta, eu nu cred ca trebuie sa privesti lucurile atat de tragic. Pana la urma, daca ea nu mai vrea sa continue relatia cu tine, este mai bine ca a fost sincera si ti-a spus, decat sa insiste intr-o relatie pe care nu si-o mai dorea si careia nu ii mai vedea rostul. Poate ca suna trist, dar oamenii se mai si despart si, din pacate, nu poti tine langa tine pe cineva care nu isi mai doreste acest lucru. In ceea ce priveste copilul, este mult mai bine pentru un copil sa stea doar cu unul dintre parinti, decat sa stea cu doi parinti care nu se mai inteleg. Copiii simt imediat cand lucrurile nu merg bine intre parinti si este, inevitabil, afectat. Prin urmare, sfatul meu este sa incerci sa privesti lucrurile mai relaxat si sa incetezi sa te mai blamezi pentru cele intamplate. Cu siguranta « vina » va apartine amandurora si fie incercati sa reparati lucrurile impreuna, fie va vedeti fiecare de viata voastra, incercand sa faceti in asa fel incat copilul sa fie cat mai putin afectat. Asta inseamna sa evitati discutiile in contradictoriu si certurile in fata copilului si sa incercati sa ii explicati ceea ce se intampla.

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...