Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

De ce delirez dimineata?

Buna! Am 14 ani si de anul acesta am inceput sa delirez dimineata. Dorm cu mama pt ca tata e mereu pe drumuri cu serviciul( si nu imi lipseste!) asa ca EA este cea care ma scoala dimineata… hmm… pt ca nici macar nu aud telefonul cand suna!! sunt buimaca dimineata incat imi trebuie jumatate de ora de motaiala ca sa imi revin dupa ce sunt sculata din somn :-)). Cateodata sunt constienta cand delirez, dar parca vorbesc fara sa gandesc! Vorbeste gura fara mine. Tot cateodata imi aduc aminte si ce prostii imi ieseu pe gura. De exemplu: 1." Mai am de scris la mate…" ( culmea ca imi facusem tema :D, dar si mai culmea este ca am ridicat mana si m- am prefacut ca scriu intinsa pe spate fiind). 2. muurmuram ceva de parghii( la biologie, la schelet), la care mama: ce parghii? eu: " sare de-aia care se mananca" mama: ce sare? eu( nervoasa): " sare de- aia care se mananca, ma!" 3. am 2 perusi pe care ii urasc pt k sunt imperecheati si nu pot sa ma joc cu ei. ce- mi mai place sa- i chinui! :X:D… asa… si… intr- o dimineata, ii auzeam chitaind si ma enervau. zic: " cine se scoala de dimineata trebuie omorati." =))=)) cred ca sunt geniala in acele momente si ma simt speciala, dar totusi… de ce delirez??

 

Întrebare pusă de: Claudia

Răspunsul specialistului

Este foarte important de stiut la ce ora te culci, care sunt activitatile tale inainte de culcare, daca dormi cu televizorul aprins etc. Acestea sunt elemente care pot contribui la starile tale de « buimaceala » de dimineata. Este recomandat sa mergi la culcare la o ora acceptabila in raport cu ora la care trebuie sa te trezesti, astfel incat sa beneficiezi de un somn de 7-9 ore. Acest lucru iti va asigura un somn si o trezire corespunzatoare. De asemenea, nu trebuie sa adormi cu televizorul pornit pentru ca zgomotele pe care acesta le emite iti influenteaza in mod negativ somnul iar informatiile pe care le auzi sunt inregistrate si prelucrate haotic de creier in lipsa controlului constient, care lipseste in starea de somn.Este bine chiar sa eviti privitul la televizor cu cel putin o jumatate de ora inainte de culcare. Incearca sa citesti o carte inainte de a adormi. In alta ordine de idei, este destul de intriganta atitudinea negativa fata de cei din jurul tau. Toata lumea te enerveaza si te deranjeaza, parintii, papagalii ! Ce se intampla, ce anume te nemultumeste de fapt ? Ar fi interesant de stiut deoarece si aceste nemultumiri iti pot afecta somnul si odihna.

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...