Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Cum scap de dependenta de dulciuri?

Sunt foarte nerabdatoare in a afla cum pot scapa de dependenta de dulciuri inclusiv ciocolata.Am momente in care nu ma pot opri din mancat si nu ma mai satur, dau iama in tot ce am ciocolata in casa. De ce? Sunt bolnava de diabet pe sistem nervos?Va rog sa-mi raspundeti la aceasta intrebare. Sunt disperata pentru ca nu inteleg ce am, tin sa mentionez faptul ca nu-mi placeau deloc dulciurile. Va multumesc.

Întrebare pusă de: R. Beatrice

Răspunsul specialistului

Draga Beatrice,

Nu exista o dependenta reala de dulciuri, ci doar pofte necontrolate si o alimentatie deficitara. Nu exista diabet pe sistem nervos (iar diabetul nu se manifesta prin pofta de dulciuri). Nimeni nu spune sa nu mananci ciocolata sau alte dulciuri, insa acestea ar trebui sa reprezinta doar o mica fractiune a alimentatiei tale. Trebuie sa faci un efort de vointa si sa te abtii atunci cand simti ca vrei sa dai iama in dulciuri. Incepe prin a nu cumpara si roaga-i pe cei din jur sa nu iti aduca. Cand simti nevoia de dulce, ia o bucata de mar sau o mandarina (dar nu 1 kg) sau bea un ceai.

Dr. Serban Damian

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...