Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Cum pot educa reflexul de defecatie ?

Buna ziua! Am o fetita de 4 ani la care, in urma unui episod de constipatie in jurul varstei de 2 ani, reflexul de defecatie apare doar noaptea. Se intampla foarte rar sa spuna si ziua dar pe motiv ca ii este frica refuza sa faca, pe cand noaptea nu avem nici o problema cu precizarea ca de cele mai multe ori este semi adormita.Puteti sa ma sfatuiti cum as putea sa shimb acest program ?

Întrebare pusă de: Ianna

Răspunsul specialistului

Constipatia presupune: evacuarea rara a scaunului (mai putin de 3 scaune saptamanal), fortarea excesiva in momentul defecarii, durere in momentul defecarii.
Constipatia cronica este mai des intalnita in cazul prescolarilor mici( 2-4 ani) sau a copiilor care invata sa faca la olita.

Reeducarea reflexului de defecatie poate fi un proces lung si dificil, de aceea copilasul are nevoie de mult sprijin din partea parintilor.
Astfel copilul trebuie pus pe olita sau pe toaleta cel putin 20 – 30 min in fiecare zi pentru una sau doua “incercari.
Aveti rabdare si acordati-i atata timp cat are nevoie pentru a folosi toaleta, astfel incat sa nu se simta grabita sa termine mai repede ce are de facut. Puteti planifica din timp un anumit moment al zilei pentru a sta pe toaleta, dupa micul dejun sau pranz, atunci cand intestinele sunt in perioada de maxima activitate.

Incurati-o sa manance cu preponderenta alimente bogate in cereale integrale: paine de secara, cereale de ovaz, mei, fructe si legume bogate in fibre. Dieta bogata in fibre trebuie acompaniata de un consum de apa pe masura pentru evitarea constipatiei.
Joaca fizica, activa creste activitatea intestinala, asa ca sustineti-o sa se joace cat mai mult, sa se catere, alerge, etc

Pregatiti pentru fetita dvs. mici surprize numai pentru mersul la toaleta: faceti bule de sapun sau cititi cartea preferata si eventual recompense de fiecare data cand foloseste olita/toaleta.
Succes!

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...