Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Ce sa fac ca sa ne intelegem?

Iubitul meu cu care lucuiesc de aproape 6 luni are o extraordinara placere sa se duca mereu la pescuit. Problema e ca mereu, in fiecare sfarsit de saptamana ma lasa singura si prefera sa ne despartim decat sa renunte la acea zi de pescuit. I-am explicat frumos ca daca vrea sa ne intelegem si sa fie armonie intre noi sa incerce sa se duca mai rar. A fost de acord dar cand il suna cineva sa plece la peste parca nu mai exista nimic pentru el si nu il mai intereseaza nimic ca "pestele e viata mea" asa imi spune. Ce sa fac ca sa se duca din ce in ce mai rar. Am studiat si eu un an psihologia si totusi nu mai stiu cum sa reactionez.

 

Întrebare pusă de: Anamaria

Răspunsul specialistului

Daca ai studiat psihologia ar trebui sa stii mai bine ca oricine ca cel mai greu lucru este sa fii propriul psiholog. Este greu sa ramai obiectiv si sa vezi lucrurile clar si detasat atunci cand este vorba de viata si de relatia ta. Asta este partea rea a lucrurilor. Partea buna este ca problema ta nu este chiar una foarte grava si dificil de remediat. Eu cred ca situatia se pot rezolva foarte usor astfel: fa-te ca nu-ti pasa de programul lui de week-end, nu mai insista sa ramana acasa si, in acelasi timp, fa-ti si tu un program separat si foarte interesant. Mergi cu prietenele undeva afara din oras, iesiti la discoteca etc. Sau, chiar in timpul saptamanii, fa-ti un program de seara, independent de el (mergi la teatru, la sala, la cursuri de dans … te descurci tu). Cu alte cuvinte, plateste-i cu aceeasi moneda si vezi cum reactioneaza. S-ar putea sa inteleaga pur si simplu unde „bati” si sa rareasca „sedintele de pescuit” sau s-ar putea sa fie nevoie de o discutie de clarificare in care el sa se planga de absenta ta de-acasa iar tu sa-i explici ca la fel simti si tu cand el pleaca la pecuit. Daca insa programul tau il lasa rece, ar putea fi vorba de ceva mai serios si, in acest caz va fi nevoie de o schimbare de strategie. Pana atunci insa iti urez mult succes si tine-ne la curent!

Iris Gogorici

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...