Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Ce s-a intamplat?

As avea si eu o problema. Am 17 ani si sunt impreuna cu un baiat de 8 luni. La inceput, ca in aproape toate inceputurile, totul era perfect. Credeam ca e cel mai dragut om de pe pamant, prima mea iubire, fluturi in stomac, ceva normal pt 2 indragostiti. Doar ca dupa primele 2 luni fara certuri au urmat aceste 6 luni in care ne-am certat foarte mult din pricina ca se schimbase:uita de mine, imi vorbea urat, ridica tonul si cel mai important se juca cu sufletul meu promitandu-mi mereu ca se schimba si ca ma iubeste enorm. Ceea ce traisem cu el in primele luni ma determinau sa il cred. Credeam ca isi va tine promisiunile si ca vom salva relatia,dar nu a fost asa. A urmat o perioada tensionata (Bacalaureat si admitere la facultate) ,perioada in care dadeam tot si eram deschisa oricarui subiect, doar ca nu a fost de ajuns. Dupa toate acestea, mi-a reprosat ca nu poate sa discute cu mine,desi el refuza comunicarea atunci cand aveam vreo divergenta. Pt. mine comunicarea e foarte importanta si ma facuse sa cred ca si pt el. Cateodata nu imi vine sa cred ca asa este el,ca cel de la inceput nu era adevaratul baiat…Eu sunt o fire foarte sensibila si credeam ca imi intelege sensibilitatea,insa singura impresie pe care mi-o lasa e ca nu il intereseaza…Mi-a marturisit de curand ca el nu poate da tot in 8 luni,8 luni in care m-a facut sa cred ca avem o relatie speciala si ca da totul,ca nu avem secrete,pt ca eu am mers pe ideea ca limitele intre noi nu fac bine,insa el a incercat sa le impuna. Certuri in care mi-a spus ca in relatie vom face doar cum vrea el,pt ca el comanda…sau ca facem program de cate ore ne vedem pe zi si asta pt ca vroiam sa petrecem cateva zile impreuna dupa ce terminase cu scoala…Lucruri atat de puerile pt un baiat de 20 de ani care denota rasfat.Imi lasa impresia cateodata ca nu e matur,ca vrea sa ma pacaleasca,sa ma minta si cand ii pun mai multe intrebari pedaleaza pe subiect incercand sa ma faca sa cred ca nu am inteles bine. Ce-i drept,nu sunt lucruri majore,dar vorbele pe care mi le adreseaza pt ca apoi sa le nege nu le pot accepta. Poate e orgoliul,dar nu pot sa ma las dusa de nas ca un copil.Nu inteleg ce se intampla sau poate neg ca asta e situatia si nu ne potrivim. Atunci cand ne certam ,eu plang si ii reprosez involuntar toata suferinta pe care mi-a provocat-o,iar imi spune ca sunt mofturi si ca eu imi provoc singura suferinta,ca pun la suflet ce imi spune el si ca nu pot uita vechile certuri si vorbele care ma dor,desi isi cere iertare. Dar cate oare poate un om sa ierte?As vrea sa aflu greselile pe care le-am facut…pt ca vrem sa salvam relatia ,desi imi va fi greu sa uit ca mi-a spus ca este un prost pt ca ma iubeste si ca atunci cand incep sa plang din cauza lui vrea sa scape de mine, sa nu ma mai vada…va multumesc.

 

Întrebare pusă de: Paula

Răspunsul specialistului

Adolescenta, bat-o vina ! O sa treaca, iti garantez. Nu peste zece ani, ci peste un an sau doi, vei rade in hohote de naivitatea ta. Eu zic sa abandonezi aceasta cauza si sa nu iti irosesti acesti ani, care ar trebui sa fie frumosi si lipsiti de griji, incercand sa faci pe plac unui baiat rasfatat si imatur, care probabil nu-ti impartaseste sentimentele si asta nu pentru ca este ceva in neregula cu tine ci, pur si simplu, pentru ca nu stie cum sa o faca si pentru ca, probabil, este prea speriat si nepregatit sa-si asume responsabilitatile pe care le implica o relatie adevarata in care trebuie sa dai si sa primesti sentimente. Spui ca vrei sa afli ce greseli ai facut. Nu cred ca ai facut greseli, cel putin nu unele atat de grave incat sa meriti un astfel de tratament. De fapt, singura greseala pe care o faci este ca insisti in aceasta relatie. Sunt convinsa ca poti mai mult de atat asa ca fruntea sus si treci mai departe. Lumea e plina de baieti frumosi, sensibili, maturi si dispusi sa primeasca ceea ce ai tu de oferit, ba chiar si sa ofere ceva in schimb. Iti doresc o adolescenta frumoasa si mult succes in dragoste !

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...