Tot ce trebuie sa uiti despre sex!

mituri despre sex.
  • Publicat:
Tot ce trebuie sa uiti despre sex!
Tot ce trebuie sa uiti despre sex!

Orice femeie trebuie sa atinga orgasmul in timpul actului sexual, majoritatea cuplurilor fac dragoste zilnic si masturbarea e boala curata. Fals, fals, fals! Cand vine vorba despre sex, toata lumea pare ca se pricepe si imparte in stanga si-n dreapta informatii pe care le-a auzit candva de la cineva care a aflat odata de la careva… Miturile sexuale sunt pe cat de amuzante, pe atat de periculoase. Le demascam pe cele mai importante pentru ca, atunci cand le auzi, sa nu le dai crezare.

Toate cuplurile au la un moment dat dificultati in ceea ce priveste viata intima
Asta nu inseamna ca relatia lor este pe sfarsite sau ca este una deloc buna. Daca aceste probleme nu sunt discutate si partenerii nu fac nimic pentru a le rezolva, atunci legatura lor este pusa in pericol. Dar simpla existenta a acestor probleme nu este semn ca despartirea e aproape, ci un aspect absolut normal din viata unui cuplu. Nevoile sexuale ale celuilalt se pot schimba cu timpul. Stresul si evenimente importante ivite de-a lungul vietii sunt inevitabile, influenteaza nivelul libidoului, al satisfactiei sexuale si cer perioade de acomodare.

Marimea penisului conteaza
Rareori, aceasta afirmatie are temei, iar atunci vorbim de cazuri clinice in care penisurile sunt extrem, extrem de mici. Adevarul este insa ca nu ai nevoie de un organ sexual mare pentru a putea satisface o femeie. Doar prima treime din vaginul unei femei are terminatii nervoase, asa ca pana si un penis relativ mic o poate stimula. Sondajele arata ca o partida de sex este extraordinara pentru femei atunci cand se simt speciale, pretuite, dorite, iubite. Oricat de mult s-ar vorbi despre marimea penisului, aceasta nu este pe lista prioritatilor in cazul partenerelor.

O femeie trebuie sa atinga orgasmul numai prin penetrare
In realitate, un sfert dintre femei nu au decat orgasm clitoridian, iar 25% spun ca nu pot atinge orgasmul vaginal decat daca actul sexual e insotit si de stimularea clitorisului. Multe cupluri au probleme daca femeia nu reuseste sa simta placerea doar prin penetrare si se gandesc ca unul dintre parteneri face ceva gresit, pentru ca, mai mult ca sigur, altii nu au aceasta dificultate. Nimic mai gresit. Folosirea unor pozitii care stimuleaza clitorisul (femeia deasupra) pot fi de folos, la fel si stimularea manuala sau orala a acestuia.

Masturbarea zilnica sau saptamanala este semnul unei adictii sexuale
Nu exista un „program“ recomandat pe care ar trebui sa il urmeze cei care se masturbeaza. Fie ca o fac zilnic, saptamanal sau lunar, nu putem spune ca e prea des sau prea rar. Unii se masturbeaza si de cateva ori pe zi, iar altii deloc. Fiecare persoana este diferita. Masturbarea devine o problema doar atunci cand interfereaza cu alte aspecte ale vietii persoanei: de exemplu, daca prefera mereu masturbarea in locul unui act sexual normal. 90% dintre barbati si 75% dintre femei recunosc ca se masturbeaza. {i, ca sa mai dam de pamant cu un mit, nu e nimic rau in asta. Masturbarea ne ajuta sa scapam de stres, reduce tensiunea sexuala, inlatura durerile menstruale, stimuleaza sistemul imunitar sa isi construiasca rezistenta impotriva infectiilor – a racelii, de exemplu, ajuta organismul sa elibereze hormoni care ne protejeaza de depresii.

Pasiunea ar trebui sa ramana vie fara prea mult efort
Da, tuturor ne-ar placea asta, dar din pacate lucrurile nu stau deloc asa. Relatiile trec prin suisuri si coborasuri, sunt influentate de o serie de evenimente neprevazute care afecteaza nivelul pasiunii. La inceput, e atat de puternica incat nu are nevoie de ajutor pentru a se mentine, insa pe masura ce relatia progreseaza, nu va supravietui fara sa faceti ceva pentru asta.

Partenerul meu ar trebui sa stie cum sa ma satisfaca fara sa ii spun eu
De la aceasta premisa eronata pornesc nenumarate cupluri, care ajung pana la urma sa se destrame. Partenerul tau nu este un cititor de ganduri. Atentie! Lipsa comunicarii este unul dintre cei mai importanti factori ai insatisfactiei sexuale. Majoritatea oamenilor stiu lucrurile esentiale despre iubirea fizica, insa fiecare are nevoile sale sexuale pe care doar el le cunoaste. Tocmai de aceea trebuie sa vorbesti cu perechea ta despre ele.

Mai mult ca sigur toata lumea face sex mai des decat tine
Te inseli. Ultimul studiu global realizat de Durex arata ca 67% dintre adulti fac sex o data pe saptamana. Si doar 38% dintre cei luati la intrebari sunt multumiti de frecventa raporturilor sexuale. Asta inseamna ca 62% (printre ei, si tu) considera ca nu fac dragoste atat de des pe cat si-ar dori. Cei mai activi sunt grecii – aproape un sfert (24%) fac sex de 5 ori pe saptamana sau de mai multe ori, comparativ cu doar 10%, media mondiala.

Numai tie ti se intampla sa ai partide de sex care lasa de dorit
…iar restul lumii sigur o tine din orgasm in orgasm. Nimic mai fals. In psihoterapie, oamenilor li se spune despre regula 2-6-2: de fiecare 10 ori cand faci sex, sansele sunt ca de 2 ori sa fie o experienta fantastica, memorabila, de 6 ori sa ai parte de partide in regula, care te vor satisface cat de cat, dar nu vor fi deloc speciale, iar de 2 ori sa-ti doresti sa fi facut altceva in schimb. N-ai cum sa ramai insarcinata daca

a) esti la menstruatie;

b) se retrage inainte sa ejaculeze sau

c) folositi prezervativ.

Asa si-au spus si altii inainte si asa apar mii si mii de sarcini nedorite in fiecare an. S-o luam pe rand.

a) Este putin probabil ca o femeie sa ramana insarcinata cand are ciclu, insa nu imposibil. In cazul unora ciclul menstrual este mai mic, iar spermatozoizii supravietuiesc cateva zile. Altele, in special cele care au ciclul neregulat, pot avea sangerari si in afara menstruatiei propriu-zise, chiar si in perioada ovulatiei, si asa se poate ajunge la fecundarea ovulului.

b) Exista o anumita cantitate de lichid seminal, care ajunge in vagin inaintea ejacularii si care contine spermatozoizi. In realitate, unul din cinci cupluri care folosesc aceasta metoda se pomeneste cu un test de sarcina pozitiv.

c) Prezervativele sunt eficiente cu conditia sa fie folosite corect si sa fie in stare perfecta. Sexologii americani au insa date ingrijoratoare: din 100 de cupluri care se bazeaza pe prezervative, 14 se confrunta cu sarcini nedorite. Asa ca mare grija cand cumparati si puneti prezevativul.

Orgasmul dauneaza in cazul femeilor insarcinate
Ba bine ca nu. Mult timp, s-a crezut ca este un pericol pentru viitoarea mamica si pentru copilul pe care il poarta, deoarece poate declansa indata nasterea prematura. De fapt, o activitate sexuala regulata in timpul sarcinii normale nu poate sa-ti faca decat bine. Un studiu realizat in Statele Unite, la care au participat 187 de femei care au nascut inainte de cea de-a 37-a saptamana de sarcina si 409 de femei care au nascut la termen, arata ca 63% dintre femeile care au nascut dupa 9 luni au avut orgasm pe perioada sarcinii, spre deosebire de 52% in cazul celor care au nascut prematur.

Unul dintre cele mai periculoase mituri sexuale este cel care spune ca nu poti contacta BTS prin sex oral. De fapt, riscul e imens!

Mit: jucariile sexuale sunt doar pentru cei care au probleme in viata sexuala sau nu fac deloc sex.
Adevar: peste 30 la suta dintre cei activi sexual (si fara probleme) le folosesc.

Femeile se excita la fel de repede ca barbatii
Nu e deloc asa. Dupa un studiu complex facut in America, specialistii au aflat ca atat barbatii, cat si femeile incep sa dea semne de excitare in aproximativ 30 de secunde de la aparitia diversilor stimuli sexuali. Insa, in timp ce partenerii lor ating gradul maxim de excitare in aproximativ 665 de secunde, femeile au nevoie de mult mai mult. De aici si toata discutia de care domnii mai ca nu mai vor sa auda, despre importanta preludiului. Doar acesta ajuta femeia sa atinga un nivel suficient de ridicat de dorinta incat sa aiba loc lubrifierea vaginala care faciliteaza penetrarea. Iar sexologii recomanda o durata medie de 20 de minute pentru partea de inceput a fiecarui act sexual.

Citeste si Graba strica treaba
Te lasi din prima sau nu?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: