Sexul în piscină, în mare, în lac, jacuzzi sau oriunde-ţi mai imaginezi nu este deloc ca-n filme. Ne lovim de câteva situaţii: lubrificare, iritare şi infecţii. Apa din piscină nu va face altceva decât să îndepărteze substenţele naturale care lubrifiază vaginul, ceea ce înseamnă că vaginul va deveni tot mai uscat, iar actul sexual va fi destul de inconfortabil.
Mai mult, în funcţie de nivelul de chimicale, clorul care se regăseşte în piscină poate provoca iritaţii serioase atât la nivelul vulvei, cât şi vaginului şi, probabil vei observa roşeaţă, inflamaţie, mâncărimi sau arsuri la nivelul vulvei care pot distruge complet sclipirea de după sex. Să nu uităm că dacă piscina în care te afli nu s-a folosit cantitatea potrivită de clor, există riscul apariţiei infecţiilor urinare din cauza microbilor existenţi în apă.
Ok, am făcut un rezumat al celor mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta. Acum, îţi voi da, pe larg, mai multe motive să renunţi la sexul în piscină.
În general, piscinele publice sunt destul de murdare. Într-adevăr, piscinele conţin clor, dar şi foarte multe bacterii. Una dintre cele mai comune probleme ale piscinelor publice este nivelul necorespunzător al pH-ului, ceea ce îngreunează munca dezinfectanţilor, se arată într-un raport publicat de Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor, în mai 2016. Acelaşi lucru se aplică şi la jacuzzi, iar situaţia nu stă bine nici la capitolul sex în natură, mai exact în mare, ocean sau lac, acestea fiind cele mai murdare.
Apa îndepărtează lubrifiantul natural. Să faci sex în apă poate fi o adevărată provocare pentru vaginul tău. Multe persoane cred că apa este similară lubrifiantului, însă cele două sunt complet diferite. Întotdeauna apa va îndepărta secreţiile vaginale şi va produce un mediu uscat. Astfel apar iritaţiile sau dezechilibrul pH-ului, ceea ce duce la apariţia bacteriilor vaginale sau infecţiilor.
Da, poţi rămâne însărcinată. Dacă partenerul ejaculează şi nu folosiţi metodele de contracepţie, poţi rămâne însărcinată. Chiar dacă apa poate pătrunde în vagin în timpul actului sexual, aceasta nu va îndepărta spermatozoizii. În plus, un lucur foarte important pe care până şi medicii şi-ar dori să-l ştii este că spermatozoizii pot fi eliminaţi chiar şi înainte de momentul ejaculării.
Aşadar, metoda retragerii la timp nu este întotdeauna eficientă. Acum însă, să nu facem confuzii. De-a lungul timpului s-au tot născut mituri cum că multe femei au rămas însărcinate după ce au înotat în piscine în care cineva a ejaculat. Câtă vreme nu există contact fizic, nu se poate ajunge la sarcină. Dacă partenerul ejaculează în apă, spermatozoizii nu vor înota către vagin pentru a te lăsa însărcinată.
Nu sunt excluse bolile cu transmitere sexuală. Clorul şi alţi dezinfectanţi poate că ucid anumite bacterii, dar acelaşi lucru nu se întâmplă şi cu bolile cu transmitere sexuală. Mai mult, sexul în piscină creşte şansele apariţiei acestor infecţii, mai ales că, există posibilitatea să mai fi fost cineva înaintea voastră care să fi făcut sex în acelaşi loc.