Femei, după 30 de ani, sexul este mai bun! Motive pentru care îţi creşte apetitul sexual

Mit sau nu, se spune că începând cu vârsta de 30 de ani, femeilor le creşte apetitul sexual.
  • Publicat:
Femei, după 30 de ani, sexul este mai bun! Motive pentru care îţi creşte apetitul sexual
FOTO: 123rf.com / Femei, după 30 de ani, sexul este mai bun! Motive pentru care îţi creşte apetitul sexual

Foarte multe persoane consideră că începând cu vârsta de 30 de ani femeile au un apetit sexual mult mai dezvoltat şi, chiar ele descoperă că libidoul este crescut, partidele de sex sunt tot mai plăcute şi, mai mult, au parte chiar de orgasme mai intense. Începând cu vârsta de 30 de ani, atât femeile, cât şi bărbaţii resimt o scădere nivelul de testosteron, care în cazul femeilor are loc nu la fel de rapid, ceea ce înseamnă că libidoul ei poate fi mai puternic decât al partenerului.

Mai mult, dacă acordăm mai multă atenţie, auzim în jurul nostru multe femei care vorbesc despre experienţele sexuale pe care le au şi cum acestea au devenit mult mai plăcute odată cu trecerea anilor. Iată câteva motive pentru care au loc aceste schimbări.

Probabil după 30 de ani ai parte de mai multe orgasme. Alfred Kinsey, cercetător, susţine că femeile ating mai multe orgasme începând cu vârsta de 30 de ani decât în oricare altă perioadă. În urma unui studiu recent, cercetătorii au descoperit că 54% dintre femeile cu vârste între 18-30 de ani se confruntă cu dificultatea de a ajunge la orgasm, în timă ce 43% dintre femeile cu vârste cuprinse între 31-45, nu au această problemă. Mai mult, s-a descoperit că femeile cu vârste cuprinse între 31-45 de ani sunt mult mai active sexual, 87% dintre acestea susţinând că au parte de sex în mod regulat. Aşadar, dorinţa de a face mai mult sex pleacă de la numărul de orgasme. Cu cât ajungi să ai mai multe şi să te simţi bine în acel moment, cu atât îţi vei dori să faci sex mai des.

Eşti mai confortabilă cu propriul corp. Odată ce înaintăm în vârstă, începem să ne acceptăm corpul aşa cum este şi, odată acceptate defectele, prindem mai multă încredere în noi. Studiile arată că atunci când o femeie se maturizează, îşi priveşte altfel corpul, iar toate aceste schimbări nu fac altceva decât să o facă să se simtă mai atractivă, mai sexuală şi, implicit, să-i crească apetitul sexual.

Nu foloseşti sexul pentru a valida relaţia sau ca formă de manipulare. Trebuie să recunoaştem că la vârsta de 20 de ani sexul este folosit mai mult pentru a valida puterea noastră sexuală. Să-ţi înţelegi sexualitatea este un proces, pentru mulţi dintre noi poate chiar foarte dificil. La vârsta de 20 de ani eşti mult mai tentat să foloseşti sexul ca armă pentru a cuceri partenerul, ceea ce va face ca experienţa noastră sexuală să se concentreze asupra partenerului, nu pe propria plăcere. Această presiune face ca sexul să nu mai fie atât de plăcut şi, odată ajunse la vârsta de 30 de ani, femeile îşi dau seama că nu au nevoie de sex pentru a obţine anumite lucruri.

Ajungi să ai un singur partener. Statistic vorbind, majoritatea persoanelor se căsătoresc după 20 de ani. Odată ajunşi la vârsta de 30 de ani, cel mai probabil se află deja într-o relaţie stabilă, logodiţi au chiar căsătoriţi. Chiar dacă te afli într-o relaţie deschisă, cel mai probabil există sau au existat în viaţa ta anumiţi parteneri cu care te culci şi în care ai încredere. Să-ţi găseşti un partener în care să ai încredere nu face altceva decât să intensifice experienţa sexuală.

Ştii ce-ţi place şi ce nu. Pentru că îţi cunoşti corpul şi pentru că de-a lungul timpului ai acumulat ceva experienţă din punct de vedere sexual, cu siguranţă ştii cum să-i comunici partenerului ce-ţi place şi ce nu şi să ajungi rapid pe culmile plăcerii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”