Sexul de despărţire: ne dă sau nu lumea peste cap?

Există două situaţii în care alegem sexul de despărţire: când lucrurile se încheie bine şi când încercăm să mai ”tragem” de relaţie.
  • Publicat:
Sexul de despărţire: ne dă sau nu lumea peste cap?
FOTO: 123rf.com / Sexul de despărţire: ne dă sau nu lumea peste cap?

Dacă luăm în calcul comediile romantice, aproape fiecare despărţire se termină cu o partidă nebună de sex. Ideea că cei doi parteneri au parte de un ultim moment împreună devine, mai de grabă, mult mai aprins decât se crede. Se spune că despărţirile sunt grele şi nimic bun nu rămâne în urma lor. Atunci când unul dintre parteneri este părăsit, cel mai probabil se gândeşte că sexul poate schimba decizia persoanei iubite însă, terapeuţii din Statele Unite susţin că sexul nu va salva niciodată o relaţie, iar dacă o va face, totul va dura doar câteva săptămâni.

De ce ne dorim să facem sex după despărţire?

Pentru oricine, sexul de despărţire înseamnă cu totul şi cu totul altceva. Să faci sex pentru ultima oară cu partenerul este ca şi când ai sărbători relaţia frumoasă pe care aţi avut-o şi modul în care aţi încheiat-o. În general, relaţii se termină din motive emoţionale, nu sexuale, iar asta face ca ultima conexiune să reprezinte perioada în care partenerii s-au simţit extraordinar împreună. Dacă ambii parteneri înţeleg de ce nu mai pot fi împreună sau sunt împăcaţi cu ideea despărţirii (să presupunem că unul dintre parteneri se mută în altă ţară sau unul dintre parteneri nu îşi doreşte copii, iar celălalt vrea), sexul poate fi pur şi simplu despre ultima conexiune a celor doi. E un fel de a spune că relaţia nu merge, dar chiar te iubesc.

Pe de altă parte, dacă unul dintre parteneri nu îşi doreşte ca relaţia să se încheie, se va folosi de sex pentru a-i demonstra că totul este minunat între cei doi şi că nu are niciun motiv să plece. În această situaţie, lucrurile nu sunt tocmai plăcute.

Cum ne afectează sexul de despărţire din punct de vedere emoţional

Dacă unul dintre parteneri încă îşi doreşte ca relaţia să continue, iar celălalt este gata să-şi vadă de drum, sexul de despărţire poate fi un rollercoaster emoţional pentru cel care nu se poate detaşa de relaţie şi nu poate accepta ideea că relaţia s-a încheiat. Apar întrebări precum ”Sunt sau nu dorită?”. Desigur, pentru moment, sexul te poate face să te simţi bine, dar atunci când îţi pui hainele pe tine şi pleci pe un drum separat, cel mai probabil vei fi şi mai confuză decât erai înainte. Totodată, există şansa să te simţi ruşinată sau chiar folosită de fostul partener, acest aspect amplificând durerea pe care deja o simţi.

Este sexul de despărţire o idee bună?

În cazul relaţiilor care se termină de comun acord, sexul poate fi o frumoasă conexiune de final. Un fel mai plăcut de a spune adio. Dar în cazul sexului de tip ”te vreau înapoi”, nu putem spune acelaşi lucru. Să accepţi o despărţire necesită timp, iar faptul că vei încerca să faci ca această durere să dispară folosindu-te de sex nu va face altceva decât să prelungească procesul. Să închei o relaţie înseamnă să laşi trecutul în spate şi să ai alte priorităţi. Să începi să te pui pe primul lor. Să realizezi cât contezi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân