5 motive pentru care trebuie să faci sex chiar azi

Dacă nu ai niciodată timp sau dispoziţie să faci sex, pentru că eşti obosită, stresată, este momentul să schimbi acest lucru, pentru sănătatea ta fizică şi psihică.
  • Publicat:
5 motive pentru care trebuie să faci sex chiar azi

Adevărat, nu ai nevoie de scuze pentru a face sex cât mai des, dar dacă ţi-am spune că pe lângă plăcerea pe care ţi-o oferă, sexul este extrem de important pentru sănătatea ta? Iată cinci motive pentru care trebuie să faci sex chiar în seara asta.  

Sexul poate înlocui cu succes exerciţiile cardio

Dacă nu eşti musai un fan al benzii de alergat, poţi face mişcare în dormitor cu aceleaşi efecte benefice. Cercetătorii au stabilit că activitatea sexuală este un exerciţiu aerobic de intensitate moderată care arde în jur de 3 calorii pe minut la femei. Şi ca orice exerciţiu aerobic, sexul poate ajuta la întărirea inimii, la scăderea tensiunii arteriale şi la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţi de tot la rutina săptămână de antrenament, pentru că sexul este o activitate cu impact redus pentru majoritatea oamenilor, iar recomandările medicilor spun că ar trebui să facem cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice de intensitate moderată, pe săptămână, pentru o viaţă sănătoasă. Aşa că, ori te apuci de sex de performanţă, ori mai mergi şi la sală măcar o dată pe săptămână şi mai ieşi şi la jogging din când în când.  

Sexul reduce riscul de atac de cord

Să ai un atac de cord în timpul unei partide pasionale de amor este un clişeu de film foarte popular, dar, în realitate, şansele de a se întâmpla acest lucru sunt de mai puţind de 1%. Pe termen lung, o viaţă sexuală sănătoasă îţi poate reduce semnificativ riscul de a avea un atac de cord. Un studiu a urmărit activitatea sexuală a bărbaţilor de vârstă mijlocie pe o perioadă de 16 ani şi a constatat că cei care au făcut sex de două ori pe săptămână sau mai mult au avut un risc mult mai scăzut de atac de cord decât cei care au făcut sex o dată pe lună sau mai puţin. Desigur, este greu de spus cu siguranţă dacă sexul îţi protejează inima sau dacă oamenii sănătoşi tind să aibă o viaţă sexuală mai activă, dar studiile spun că este posibil ca o viaţă sexuală satisfăcătoare să fie un indicator al unei vieţi mai sănătoase.   

Sexul este cel mai bun medicament pentru stres

Activitatea sexuală stimulează producerea hormonilor care combat stresul, precum endorfinele, care îţi pot îmbunătăţi semnificativ starea de spirit. O experienţă fizică satisfăcătoare şi caldă – ca parte a unei relaţii intime complete în multe feluri – cu siguranţă diminuează stresul general şi sporeşte sentimentul de bunăstare. În plus, orice activitate care induce relaxarea unei persoane şi scăderea anxietăţii acesteia va aduce beneficii sănătăţii cardiovasculare.

Sexul te ajută să rămâi conectat cu partenerul tău

Senzaţia că eşti într-o relaţie funcţională şi plină de afecţiune este mai importantă decât ţi-ai putea imagina. Singurătatea este un factor de risc cunoscut pentru bolile de inima, in timp ce sprijinul social (da, inclusiv relaţiile intime!) este literalmente bun pentru inima. Asta înseamnă că este cel mai probabil sentimentul de conexiune care face minuni pentru inima ta, aşa că nu face sex doar pentru beneficiile cardio. O viaţă sexuală bună este parte integrantă a unei vieţi sănătoase şi fericite. Aşa că, dacă faci sex fără să fii într-o relaţie afectivă, inima ta nu va beneficia de acest tip de efort, mai bine mergi la alergat timp de 15 minute, cu rezultate mai bune. 

Sexul te ajută să dormi mai bine

Nu numai că acele substanţe chimice eliberate în timpul unei partide de sex îţi vor relaxa corpul şi te vor face să te simţi mai bine, dar acesta va fi şi un motiv pentru care somnul tău va fi de calitate superioară. Conform unui studiu recent australian, 64% dintre oameni au spus că dorm mai bine după un orgasm – iar somnul mai bun, la rândul său, se poate traduce într-o mai bună sănătate a inimii. Somnul slab calitativ a fost strâns legat de tensiunea arterială crescută, obezitate şi riscul crescut de boli de inimă, conform mai multor studii recente, aşa că un somn bun începe cu o partidă de sex reuşită.

Foto 123rf.com 

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”