Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm

Da. Şi bărbaţii au orgasm, dar înainte de momentul ejaculării, aceştia trăiesc anumite senzaţii inetresante.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
FOTO: 123rf.com / Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm

Să ajungi la orgasm nu este chiar atât de uşor. Şi, dacă noi femeile ne mai văităm din când în când, nici bărbaţii nu stau prea bine la capitolul acesta. Înainte de a ajunge pe culmile plăcerii, sunt foarte multe lucruri care se petrec în corpul unui bărbat. Aaron Spitz, medic urolog, explică în cartea sa ”The Penis Book”, că atât creierul, cât şi penisul generează o combinaţie de semnale care ating fiecare nerv în parte, până se ajunge la momentul ejaculării.

Aşadar, care sunt acele semnale speifice care fac bărbaţii să ejaculeze? Dr. Spitz detaliază tot acest proces în carte sa. Bineînţeles, senzaţiile la atingere, presiunea, vibraţiile la nivelul penisului stau la baza întregului proces. Însă există şi alţi senzori, la fel de importanţi, care au rolul de a excita şi de a atinge orgasmul. Faptul că-ţi scoţi gâtul în evidenţă, că faci anumite mişcări din mâini, că-ţi dai părul după ureche sau pe spate, toate acestea pot avea impact asupra excitării. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu mirosurile, atingerile erotice cu diferite pensule, masajul cu ulei sau, de ce nu, loviturile peste fund. Sunetele erotice (respiraţia, gemetele, vorbele urâte) sau gusturile (pielea sărată, buzele umede, mierea de pe piele, de ce nu?!), toate acestea sunt un amestec de fantezii, gânduri şi memorii care creează numeroase conexiuni.

Glanda hipotalamus şi glanda pituitară, care se regăsesc adânc în creierul nostru, elimină hormoni în sânge care fac testiculele să producă spermatozoizi şi testosteron. Astfel, testosteronul circulă înapoi către creier, unde iniţiază acel foc al dorinţei sexuale, accentuând toţi senzorii menţionaţi. Centrul creierului elimină şi el oxitocină, cunoscut şi ca hormonul iubirii, iar astfel se ajunge la momentul ejaculării.

Înainte de momentul ejaculării, acel cocktail de spermatozoizi încep să se colecteze în uretră. Când un bărbat ajunge la orgasm, muşchii de la baza penisiului se strâng astfel încât spermatozoizii să ţâşnească din uretră. Aceste contracţii sunt asociate de foarte mulţi bărbaţi ca o sursă primară de plăcere în timpul orgasmului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”