Duş imediat după ce faci sex: recomandat sau nu?

Tocmai ai terminat o partidă fierbinte de amor, eşti transpirată şi plină de tot felul de secreţii şi parcă ai merge să faci un duş. Dar este recomandat sau nu să faci asta imediat după o partidă de sex?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Duş imediat după ce faci sex: recomandat sau nu?

Există câteva lucruri pe care este bine să le faci şi altele pe care ar trebui să le eviţi înainte şi după sex, în ceea ce priveşte igiena şi siguranţa ta. Am făcut pentru tine o listă cu câteva dintre ele: 

Spală-te

Nu trebuie să sari în duş imediat după ce ai făcut sex, dar curăţarea zonei intime cu puţină apă caldă şi cu un săpun blând poate preveni răspândireaa bacteriilor care provocă infecţiile urinare sau de alt fel. Dacă ţi se pare prea complicat să faci asta, măcar foloseşte nişte şerveţele umede speciale pentru acea zonă, te vor scuti de probleme ulterioare.

Nu face duş imediat după sex

Dacă eşti tentată să faci duş după sex şi să îţi cureţi cu simt de răspundere vaginul, ei bine, nu este cea mai bună idee, dintr-un motiv extrem de simplu: spălând agresiv zona aceea imediat după sex nu faci altcvea decât să distrugi echilibrul florei microbiene locael, ceea ce poate duce la infecţii ulterioare. Aşa că, dacăsimţi nevoia să faci duş imediat după sex, mai bine limitează-te la ce am spus anterior. 

Goleşte-ţi vezica

În timpul unei partide de sex, o serie de germeni pot ajunge în uretră, unde, dacă rămân, pot provoca infecţii urinare. Dacă îţi goleşti vezica la puţin timp după ce o partidă de sex, jetul de urină va îndepărta toate bacteriile dăunătoare de pe tract şi riscul de a avea probleme scade spre zero.

Evită lenjeria sexy

Nu, nu zice nimeni că nu trebuie să îţi inciţi partenerul cu o lenjerie sexy, ci că este o greşeală să adormi îmbrăcată cu ea. Genul acesta de lenjerie este făcută din materiale sintetice şi acestea păstrează un mediu umed, în care bacteriile se vor înmulţi în voie. Aşa că, scoate-l din minţi cu cea mai sexy lenjerie, dar înainte de culcare ai grijă să te îmbraci cu ceva de bumbac, pentru ca pielea să respire. Sau dormi goală, pentru că este benefic pentru tine, conform specialiştilor.

Spală-te pe mâini cu apă şi săpun

Şi după sex, dar şi înainte. Aceasta este cea mai simplă metodă de a preveni răspândirea bacteriilor, fie că vorbim de cele pe care le ai şi le vei trece pe corpul partenerului când îl vei atinge, fie pe cele pe care le vei lua din zona genitală a acestuia şi le poţi împrăştia ulterior. 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”