Coccigodinie – definiție, simptome

[durere la nivelul coccisului, durere coccigiană, durere de noadă, durere de spate]

Descriere

Durerea de la nivelul osului coccigian situat la extremitatea de jos a coloanei vertebrale poartă denumirea medicală coccigodinie. Este asociată cu durere şi sensibilitate la nivelul vârfului cocisului situat interfesier. Durerea poate fi surdă, ştearsă, dar devine ascuţită în timpul anumitor activităţi cum ar fi poziţia şezândă, ridicarea din şezând în picioare sau ortostatismul prelungit (statul în picioare mult timp).

Defecaţia şi contactele sexuale pot deveni de asemenea dureroase.

Există mai multe cauze de durere în acea zonă care pot mima coccigodinia, de exemplu sciatica, infecţiile, chisturile pilonidale şi fractura osoasă.

Factorii ce cresc riscul de apariţie a durerii coccigiene sunt:
• Sexul feminin;
Oase fragile (de exemplu în osteoporoză, artrită);
Durerile lombare joase;
• Anumite activităţi (sporturi de contact, călărie, ciclism);
• Infecţii (tuberculoză, osteomielită);
Obezitatea.

Simptome:
• Dureri în poziţie şezândă, schimbarea poziţiei din şezând în ortostatism (în picioare), în timpul mişcărilor intestinale sau în timpul contactului sexual;
• Sensibilitatea directă în zona coccisului;
• Dureri de spate generalizate;
• Durere sau spasme ale musculaturii pelvine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica