Coenzima Q10 – vitamina care îţi protejează inima!

Dacă ai probleme cardiace, ar trebui să afli mai multe despre un remediu numit CoQ10. Coenzima Q10 este un remediu foarte util în unele afecţiuni cardiace, folosit în lumea întreagă. Ce este Coenzima Q10 si despre beneficiile sale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Coenzima Q10 - vitamina care îţi protejează inima!

Dacă ai probleme cardiace, ar trebui să afli mai multe despre un remediu numit CoQ10.

Coenzima Q10 este un remediu foarte util în unele afecţiuni cardiace, folosit în lumea întreagă.

Dacă medicul curent nu cunoaşte detalii despre utilizarea lui, îl poţi procura şi fără reţetă. Ar putea să îţi salveze viaţa!

Există dovezi despre activitatea CoQ10 ca puternic energizant al celulelor microcardiace, care poate oferi speranţă milioanelor de oameni afectaţi de unele boli cardiace, în special de insuficienţa cardiacă congestivă, boală în care miocardul (ţesutul muscular al inimii) îşi pierde treptat forţa contractilă, ceea ce duce la deteriorarea funcţiei de pompă a cordului.

Această afecţiune este extrem de frecventă, mai ales în cazul persoanelor în vârstă şi uneori nu răspunde la tratamentul prescris, însă mai există un tratament folosit, cu mult succe, în toată lumea şi care reenergizează inima prin stimularea celulelor miocardice. Se numeşte Coenzima Q10 şi a realizat minuni, după cum afirmă unii cardiologi.

Ce este Coenzima Q10?

Coenzima Q10 este un antioxidant puternic, cunoscut şi ca ubiquinona-10. A fost descrisă ca având o acţiune asemăntoară vitaminelor, iar unii experţi afirmă că este într-adevăr din familia vitaminelor – nutrienţi care hrănesc celulele şi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect.

Este prezentă, în cantităţi foarte mici, în alimente, mai ales în cele de provenienţă marină/oceanică şi este sintetizată în toate celulele organismului. Cercetătorii japonezi au reuşit să sintetizeze CoQ10 în formă brută, introdusă apoi în suplimente nutritive şi comercializată în toată lumea de către unele companii japoneze.

Cum acţionează?

CoQ10 este un antioxidant de excepţie care, după cum s-a demonstrat, pătrunde în acele mici „fabrici de energie” ale celulelor, numite mitocondrii, acolo unde oxigenul este folosit, oferindu-i celulei energia necesară pentru a trăi. Pentru a produce energie, celula are nevoie de coenzima Q10. Ubiquinona este adesea denumită „scânteia” care porneşte şi menţine activitatea „motoarelor”, reprezentate de mitocondrii.

În teorie, dacă ubiquinona nu este suficientă, celulele suferă „căderi de energie”, avariind astfel funcţia organelor vitale, în special a inimii, care solicită cea mai mare cantitate de CoQ10, în scopul generării imensului volum de energie necesar pentru ca inima să continue a pulsa.

Pe scurt, această substanţă îmbunătăţeşte funcţia mecanică a cordului, oferind celulelor private de energie carburantul necesar activităţii lor eficiente. De asemenea, CoQ10 poate ajuta la prevenirea şi la vindecarea afecţiunilor degenerative ale cordului şi poate scădea nivelul de colesterol „rău”.

Cât de rapid acţionează?

În mod normal, sunt necesare între 2 şi 8 săptămâni pentru ca substanţa să înceapă a produce ameliorarea simptomelor de insuficienţă cardiacă, afirmă cercetătorii. Administrarea ei trebuie continuată, în scopul menţinerii efectului său benefic, de reenergizare a inimii.

Alte beneficii ale coenzimei Q10

Principala şi cea mai cunoscută indicaţie a Coenzimei Q 10 este insuficienţa cardiacă congestivă. Totuşi, studiile demonstrează faptul că este utilă şi în alte forme de afectare cardiovasculară: în hipertensiunea arterială, aritmii (palpitaţii, bătăi neregulate ale inimii), angina pectorală (dureri în piept de origine coronariană) şi prolapsul de valvă mitrală.

Datorită proprietăţilor sale puternic antioxidante, CoQ10 este în faza de testare în cazul pacienţilor cu afecţiuni neurologice degenerative, boala Parkinson, boala Huntington, SLA (scleroză laterală amiotrofică) şi scleroză multiplă, în mari centre de cercetare medicală, de exemplu University of Rochester Medical School şi University of California din San Diego.

Pe lângă proprietăţile benefice care privesc sănătatea inimii, Coenzima Q10 promite să te scape şi de riduri, încurajând menţinerea tinereţii pielii.

Conform ultimelor studii, CoQ10 influenţează pozitiv metabolismul celular afectat de vârstă şi permite combaterea semnelor de îmbătrânire care încep la nivel celular, îmbunătăţind rapid funcţiile mitocondriale, pierderea funcţională a mitocondriilor reprezentând principalul obiect de studiu al teoriilor moderne care încearcă să explice procesul de îmbătrânire curatantă.

Cancerul: următoarea frontieră?

Coenzima Q10 este introdusă şi în studiile privind tratamentul cancerului, mai ales al cancerului de sân, în care au fost înregistrate unele succese uimitoare. Cercetătorul texan dr. Folkers, cel care a pus bazele tratamentului cu CoQ10 în insuficienţa cardiacă, a adus dovezi conform cărora pacienţii cu afecţiuni oncologice au, de asemeneam, deseori, carenţe de ubiquinonă.

Dr. Folkers a prezentat cazurile a şase americani, dintr-un lot de zece, care au prezentat o remisie totală, cu ajutorul CoQ10 şi au supravieţuit între 5 şi 15 ani.

În Copenhaga, oncologul danez Knut Lockwood a elaborat mai multe studii despre impactul substanţei asupra bolnavilor de cancer, inspirate de cercetările întreprinse de dr. Folkers.

Cercetătorul danez utilizează doze mari din diverşi antioxidanţi – inclusiv CoQ10 – şi acizi graşi, în completarea tratamentului clasic pentru cancerul mamar, care include chirurgia, chimioterapia, radioterapia şi medicamente, cum este tamoxifenul, după schema de tratament folosită de obicei în Danemarca.

Sursa: „Tratamente şi vindecări miraculoase”, Jean Carper

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Totul despre minerale
Totul despre minerale
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân