Vești bune pentru femeile cu fibrom uterin. Se lansează Fibroid Center, primul departament medical din România dedicat exclusiv embolizării fibromului uterin

21.04.2021 | Redactia CSID
Vești bune pentru femeile cu fibrom uterin. Se lansează Fibroid Center, primul departament medical din România dedicat exclusiv embolizării fibromului uterin

Pacientele cu fibrom uterin din România vor avea la dispoziție un departament medical dedicat exclusiv tratamentului minim invaziv, prin embolizare, a fibromului uterin. După mai bine de 10 ani de experiență în tratamentul fibromului uterin, ARES lansează Fibroid Center, singurul centru dedicat embolizării fibromului uterin.

La Fibroid Center, o echipă formată din medici ginecologi și radiologi, cu supraspecializare în radiologia intervențională, va asigura pacientelor accesul la cele mai noi și mai moderne soluții de tratament pentru fibromul uterin.

Din echipa Fibroid Center fac parte: dr. Mugur Grasu, dr. Rareș Nechifor, dr. Radu Dumitru, dr. Mihai Toma și dr. Lucian Mărginean.

Aceștia vor realiza intervenții de embolizare a fibromului uterin în centrele Fibroid Center din cadrul ARES, în București și Cluj-Napoca.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne ce apar la nivelul uterului. Acestea se dezvoltă treptat, la nivelul peretelui uterin sau în interiorul uterului, devenind una dintre cele mai comune afecțiuni ginecologice întâlnite la femeile de vârstă reproductivă.

Cifrele arată că aproximativ jumătate dintre femeile cu vârsta până în 35 de ani pot dezvolta unul sau mai multe fibroame. Procentul crește până la 70% dintre femeile cu vârsta de 50 de ani.

Fibroamele uterine pot afecta serios calitatea vieții unei femei. Cele mai frecvente simptome sunt menstrele abundente, urinarea frecventă sau durerea la nivelul regiunii pelviene. Multor paciente le este recomandată intervenția chirurgicală care presupune, în anumite cazuri, extirparea parțială sau totală a uterului.

Procedura de embolizare a fibromului uterin este o alternativă la soluția chirurgicală și presupune oprirea fluxului sanguin care alimentează fibromul. Ca urmare, acesta nu va mai sângera și va scădea în dimensiuni. Majoritatea pacientelor constată acest aspect aproape imediat.

Embolizarea fibromului uterin este o opțiune de tratament sigură ce conduce la o îmbunătățire substanțială a calității vieții și a controlului simptomelor, la pacientele ce suferă această intervenție, cu rate foarte reduse de complicații semnificative, explică dr. Mihai Toma, medic primar radiolog, membru al echipei Fibroid Center de la ARES.

În cadrul Fibroid Center, pacientele vor avea parte de consult ginecologic și second opinion pentru diagnosticul fibromului uterin, precum și de procedura de embolizare a fibromului uterin și consiliere personalizată, din partea personalului calificat ARES HELP.

Datorită faptului că Fibroid Center este un centru dedicat embolizării fibromului uterin, accesul pacientelor la procedura de embolizare este rapid și sigur.

Acest centru este primul de felul său din România, dedicat tratării minim invazive a fibromului uterin, ce minimizează disconfortul și asigură o recuperare rapidă. Fibromul uterin este o afecțiune cu care femeile se confrunta frecvent. Era nevoie de un centru de excelență dedicat, care combină tehnologia de ultimă oră și ospitalitatea, cu experiența vastă a unei echipe de profesioniști. Echipa noastră de radiologi intervenționiști si medici ginecologi oferă o variantă de tratament minim invaziv sigură și eficientă, a declarat dr. Mihai Toma, medic primar radiolog în cadrul Fibroid Center, ARES.

După zece ani de experiență în tratamentul și gestionarea cazurilor de fibrom uterin, știm că în rândul pacientelor nevoia de informare și soluții terapeutice minim-invazive, care păstrează integritatea uterului, este imensă. De aceea, lansăm Fibroid Center, singurul centru dedicat informării, diagnosticului și tratamentului prin embolizare a acestei afecțiuni. Ne dorim ca un număr cât mai mare de femei din România să aibă acces la această procedură sigură și eficientă, a declarat dr. Oren Iancovici, directorul medical și fondatorul ARES.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.