Unghiile de la picioare și încălțămintea de iarnă

Unghiile de la picioare pot avea de suferit iarna dacă nu ne alegem încălțămintea potrivită, mai ales dacă mergem la schi sau facem drumeții pe munte.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Unghiile de la picioare și încălțămintea de iarnă
Unghii pedichiură

Am stat de vorbă cu Alina Cuzuban, nail artist, despre cum trebuie să ne tăiem corect unghiile de la picioare și care este numărul ideal pentru încălțămintea sport de iarnă și cea pentru sală.

CSÎD: Ce putem păți daca purtăm încălțăminte fixă iarna la schi sau dacă facem hiking?

Alina Cuzuban: Unghiile se pot înnegri deoarece suferă un traumatism sau o altă unghie va crește împingând-o pe cea veche (aspect neplăcut, deranjează).

CSÎD: Ce observi la nivelul unghiilor afectate de încălțăminte?

Alina Cuzuban: Unghiile își schimbă culoarea (mov, negru) sau se dezlipesc dinspre rădăcină. Acest lucru nu se întâmplă pur și simplu, vine cu durere și disconfort.

CSÎD: Cum recunoaștem unghiile afectate de încălțăminte?

Alina Cuzuban: Este important ca un specialist să le vadă. Eu am întâlnit și cazuri de micoză. La saloanele unde au ajuns persoanele respective, au primit explicația că este de la încălțăminte. Este o explicație total eronată și departe de adevăr. Aș trage un semnal de alarmă cu această ocazie. V-aș sugera să consultați un medic dermatolog dacă unghia nu arată normal. Semnalați medicului situații precum îngroșarea, schimbarea culorii, consistență sfărâmicioasă, miros neplăcut.

CSÎD: Ce riscăm dacă nu ne tăiem și nu ne îngrijim corespunzător unghiile de la picioare?

Alina Cuzuban: Unghiile de la picioare trebuie să fie scurte și tăiate drept. Chiar dacă doamnele și domnișoarele își doresc să aibă o pedichiură colorată, aceasta poate să arate bine și cu unghia scurtată. În niciun caz, dacă unghia este dezlipită de pe patul unghial și nu are un aspect natural, NU acoperim cu lac de unghii.

CSÎD: Ce sfaturi ai pentru cei care poartă încălțăminte strâmtă la alergare sau la sală?

Alina Cuzuban: Aș avea mai degrabă sugesti. Sănătatea noastră depinde de alegerile personale. Pantofii sport, clăparii, bocancii de munte etc. trebuie să fie cu un număr mai mari, piciorul trebuie să stea lejer. Sunt pantofi sport special creați pentru diferite activități în aer liber sau la sală. Repet și voi continua să repet (clienții meu știu asta), unghiile trebuie să fie scurtate, mai ales cele de la unghiile mari. Iar dacă mergem la schi și nu ajungem și la pedichiură, scurtăm unghiile cu o pilă cât putem de mult din lungime.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”