Trucul genial care te ajută să scapi de durerile de spate în doar 5 secunde

O variantă de tratament este decompresia coloanei vertebrale, care vine la pachet cu numeroase beneficii pentru pacienții care nu mai îndură durerile de spate.
  • Publicat:
Trucul genial care te ajută să scapi de durerile de spate în doar 5 secunde
Foto: TikTok

Persoanele care se confruntă cu dureri lombare nu-și doresc altceva decât să găsească o soluție rapidă de a scăpa de ele. Mulți dintre pacienți se simt extraordinar după fizioterapie sau când se întorc de la chiropractician, dar din păcate durerile se ameliorează doar pentru câteva zile. O variantă de tratament este decompresia coloanei vertebrale, care vine la pachet cu numeroase beneficii pentru pacienții care nu mai îndură durerile de spate.

Din fericire, multe dintre exercițiile de decompresie pot fi făcute chiar și acasă, iar un utilizator de pe TikTok a demonstrat asta într-un filmuleț care a reușit să strângă peste 1 milion de aprecieri. În vide se arată un cuplu care practică un exercițiu de decompresie stând direct pe canapea. Acest truc o ajută pe partenera lui să scape de durerile de spate chiar în confortul casei.

 

@moorewellness How to decompress the Entire BACK at home #backpain #backpainrelief #trending #viral @SebastienVallaMassage ♬ LOVE IS GONE by NICO BARAN – Nico Baran

Este foarte important ca înainte de a practica aceste exerciții acasă, să stai de vorbă cu un specialist, pentru că există afecțiuni în cazul cărora acestea sunt contraindicate.

Decompresia coloanei vertebrale, excelentă nu doar pentru durerile de spate

Principalele probleme tratate prin decompresia coloanei vertebrale sunt cele prezintă o presiune crescută asupra coloanei, care duce la apariția durerii. Principalele afecțiuni în care rezultatele pot fi excelente cu aceste exerciții sunt:

Cum funcționează decompresia spinală?

Prin acest exercițiu se ameliorează presiunea pusă asupra nervilor și articulațiilor. Astfel, se mărește spațiul dintre vertebre sau spațiul dintre nervi și vertebre.

Contraindicații și dezavantaje

Dacă ai fost diagnosticat cu următoarele afecțiuni, consultă medicul înainte de a face aceste decompresii în confortul casei tale:

  • Osteoporoză
  • Boli articulare degenerative
  • Fractură de coloană
  • Intervenții la coloană
  • Înlocuirea unui disc cu unul artificial
  • Sarcină
  • Spondiloză
  • Ligamente încrucișate

Surse: YorkVilleSportsmed, BackIntelligence

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân