Testul online care îți spune până la ce vârstă vei trăi. Durează 10 minute

  • Publicat:
Testul online care îți spune până la ce vârstă vei trăi. Durează 10 minute
Foto: Shutterstock

De multe ori ne gândim dacă modul nostru de viață este unul sănătos și ne întrebăm dacă ne ajută să ajungem până la adânci bătrâneți. Un medic a creat un test online gratuit care poate oferi câteva indicii în această privință.

Pe baza răspunsurilor, aplicația folosește un algoritm care îți calculează vârsta până la care ai putea trăi. Dr. Thomas Perls, creator al testului, spune că sunt mulți factori interni și externi controlabili care ne pot aduce longevitate. Partea genetică joacă, de asemenea, un rol important, potrivit Insider.

Obiceiuri precum folosirea protecției solare, fumatul, dieta sunt o parte semnificativă a testului. Managementul stresului, relațiile și cât de des mergem la medic sunt la fel de importante.

Testul din 40 de întrebări durează 10 minute și este în limba engleză. Cerințele sunt simple: să completezi sincer răspunsurile.  Testul poate fi accesat aici.

Dincolo de orice răspuns primești, ce-i important este să-ți pui întrebările despre ce ai putea face pentru a duce un stil de viață mai sănătos, dacă ai nevoie de schimbări în alimentație, dacă poți scăpa de obiceiuri nocive și cum ai putea să faci mai multă mișcare.

Speranța de viață în România, cu mult sub media europeană

Românii trăiesc mai puțin și mai prost, arată noile date Eurostat, care ne plasează doar deasupra bulgarilor în ceea ce privește speranța de viață la naștere. 

În medie, speranța de viață în România la nivelul anului 2021 era de doar 72,8 ani, spre deosebire de media europeană, de 80,1 ani. Numai bulgarii stau mai prost la acest capitol decât românii, aceștia având o speranță de viață de 71,4 ani.

La polul opus, țările cu speranța de viață cea mai crescută sunt: Elveția și Liechtenstein (83,9 ani), Spania (83,3 ani), Norvegia (83,2 ani), Suedia (83,1 ani), Luxemburg și Italia (82,7 ani).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân