Talasoterapia: beneficiile pentru sănătate ale apei, aerului marin și ultravioletelor

Află de ce combinația de apă, aer marin și ultraviolete poate fi considerată o terapie valoroasă pentru îmbunătățirea sănătății nostre fizice și mentale.
  • Publicat:
Talasoterapia: beneficiile pentru sănătate ale apei, aerului marin și ultravioletelor
Terapia cu mare: Beneficiile pentru sănătate ale statului pe plajă, potrivit cercetărilor Sursa foto: Envato

Marea a fost întotdeauna o sursă de inspirație și relaxare pentru mulți oameni, dar în afară de plăcerea estetică, știința arată că marea poate aduce mari beneficii sănătății.

În acest articol, ilustrăm cinci motive științifice pentru care marea este bună pentru bunăstarea noastră fizică și mentală. De la culoarea apei la beneficiile sunetului valurilor spărgându-se pe stânci, descoperim împreună cum marea poate deveni un adevărat aliat al sănătății.

Culoarea albastră

Un sondaj realizat de University of British Columbia în 2007-2008 pe un eșantion de 600 de persoane a examinat efectul culorilor albastru și roșu. Studiul a constatat că tonul oceanului și cerului, care sunt corelate cu medii deschise și peisaje extinse, generează seninătate și calm.

Bioclimatul său specific

Un studiu realizat de University of Milan a relevat că un climat oceanic cu ventilație puternică și radiație ultravioletă neîntreruptă are proprietăți benefice pentru tractul respirator.. În același timp, regiunile de pe litoral au un bioclimat relaxant, calmant, cu proprietăți regenerative care ajută la recuperarea din diverse boli, cum ar fi atacurile de cord, alergiile sezoniere și chiar nevrozele depresive.

Valurile

Potrivit lui William Dorfman, profesor de psihologie la Universitatea Nova Southeastern, sunetul valurilor spărgându-se pe stânci stimulează producția de substanțe chimice care generează o stare de bine, inclusiv serotonina și dopamina, și ajută la relaxarea creierului.

Reconectarea cu natura

Specialiștii sunt de părere că mersul pe jos desculț îmbunătățește circulația sângelui, dezvoltă mușchii și întărește articulațiile, creând o conexiune conștientă cu natura care poate reduce stresul.

Lumina soarelui

Expunerea la lumina soarelui secreția organismului de vitamina D. Conform National Library of Medicine, Maryland, majoritatea cazurilor de deficiență de vitamina D sunt cauzate de lipsa expunerii la soare în aer liber.

Surse: msn.com, lifegate.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”