Sutienul: semne că nu e cel potrivit

Dacă ai ales un sutien care produce disconfort, atunci nu este potrivit pentru tine. Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când alegi sutienul.
07.01.2021 | Alexandra Necsoiu
Sutienul: semne că nu e cel potrivit
Semne că nu porți sutienul potrivit

Te strânge, îl ajustezi tot timpul, nu îți menține sânii, toate acestea sunt semne că sutienul pe care l-ai ales nu este unul potrivit. Un sutien prea mare nu îți poate oferi suport, iar unul prea mic îți poate limita mișcările și poate produce dureri mai ales în zona umerilor. Dacă sutienul pe care-l porți produce acest disconfort, atunci nu este potrivit pentru tine. Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când îl alegi.

Cum știi că sutienul este prea strâmt?

Un sutien prea strâmt sau prea mic poate avea un impact negativ asupra celei care-l poartă. În primul rând, pielea se poate irita și pot apărea probleme precum foliculită, dermatită, urticarii sau eczeme. Pe lângă asta, bacteriile și fungii de pe suprafața pielii pot penetra mai ușor foliculii de păr, iar astfel apar infecțiile. Eczemele pot apărea atunci când glandele sunt blocate, iar urticariile apar atunci când există o presiune fizică asupra pielii.

Dacă ajustezi constant sutienul acesta este încă un semn că nu ți se potrivește. Un alt aspect care-ți sugerează că sutienul este prea strâmt este faptul că te confrunți cu reflux acid, iar asta din cauza presiunii intra-abdominale.

Dacă sânii îți ies din cupe este încă un motiv în plus să-ți schimbi sutienul. Ne mișcăm foarte mult în timpul zilei, iar sânii se mai deplasează, dar dacă avem cupele de la sutien prea mici, acestea pot produce dureri. Totodată, durerile pot fi produse și de bretelele de la sutien, care atunci când sunt ajutate nu fac altceva decât să tragă umerii și să pună presiune pe ei.

Cafea pe stomacul gol: ce efecte are?
Cafea pe stomacul gol: ce efecte are?