Soluția salină: la ce ajută, cum o poți face acasă

  • Publicat:
Soluția salină: la ce ajută, cum o poți face acasă

Soluția salină este extrem de utilă în casă: tratează durerile în gât, infecțiile pielii sau ale unghiilor și ameliorează problemele sinusurilor. Și partea cea mai bună este că necesită doar două ingrediente și se poate prepara rapid. Iată două metode eficiente!

  • La aragaz

Turnați o cană de apă (250 ml) și jumătate de linguriță de sare neiodată, fără conservanți sau aditivi suplimentari (2,5 g) într-un vas pe care îl puneți la foc, pe aragaz. Lăsăți amestecul astfel obținut să fiarbă preț de 15 minute. Folosiți un capac pentru a evita evaporarea soluției. O puteți folosi imediat sau depozita într-un recipient cu capac.

  • La cuptorul cu microunde

Într-un recipient curat adăugați o linguriță de sare neiodată, apoi o cană de apă caldă și amestecați bine. Soluția rezultată nu trebuie să fie nici murdară și nici încețoșată. Pentru siguranța dvs, folosiți apă îmbuteliată sau fiartă. Introduceți amestecul în cuptorul cu microunde și lăsați-l timp de un minut.

Soluția salina: beneficii multiple

Iată câteva dintre beneficiile utilizării soluției saline:

Hidratarea membranelor

Soluția salină hidratează foarte bine interiorul nasului și a sinusurilor și este recomandată de către medici în special în cazul membranelor uscate, dezhidratate. Poți folosi o seringă mică sau un mini pulverizator, vei observa de îndată beneficiile.

Curățarea nasului

Utilizarea soluției saline în scop nazal va preveni formarea crustelor în nări, cruste care pot duce la apariția sinuzitei dacă nu sunt tratate corespunzător în timp util.

Prevenirea posibilelor alergii

Spray-urile nazale cu soluție salină stimulează eliminarea alergenilor din tractul respirator superior. Eliminarea acestor elemente reduce numărul de reacții alergice, în special în perioada de primăvară, atunci când acestea apar.

Reducerea simptomelor răcelii

Dacă te confrunți cu răceală, iar secrețiile nazale nu îți dau pace, soluția salină este o alegere excelentă. Potrivit specialiștilor, spray-urile nazale saline reduc într-o mare măsură nivelul bacteriilor și microbilor din nas, astfel grăbind vindecarea.

Citește și: Igiena nazală: greşeli frecvente şi pericole care apar dacă o neglijăm

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân