Simptomul BIZAR de cancer de rinichi. Apare noaptea!

De cele mai multe ori, un cancer de rinichi nu vine însoțit de simptome, motiv pentru care este destul de greu de depistat în faze incipiente.
  • Publicat:
Simptomul BIZAR de cancer de rinichi. Apare noaptea!
Foto: envato

De cele mai multe ori, un cancer de rinichi nu vine însoțit de simptome, motiv pentru care este destul de greu de depistat în faze incipiente. Experții sugerează că există câteva semne ale acestei boli pe care le poți observa ușor, iar cel mai comun este sângele în urină, cunoscut ca hematurie, informează Cancer Research UK.

Nu este obligatoriu ca sângele în urină să fie mereu prezent, dar dacă observi acest simptom, mergi de urgență la medic. Un alt indicator neobișnuit este transpirația în exces. Acest simptom bizar, care de cele mai multe ori apare noaptea, poate duce și la creșterea temperaturii corpului și apariția febrei.

Alte simptome pe care trebuie să le ai în vedere sunt:

  • o umflătură pe spate, sub coaste sau pe gât
  • durere intercostală care nu trece
  • pierderea poftei de mâncare
  • senzația de oboseală sau lipsa energiei

Ce sunt rinichii și cum apare un cancer de rinichi?

Rinichii sunt două organe de mici dimensiuni, care de regăsesc de-o parte și de alta șirei spinării, chiar sub coaste. Aceste organe îndepărtează fluidul extra din sânge și îl transformă în urină.

Cancerul de rinichi, cunoscut și sub denumirea de cancer renal, apare atunci când celulele încep în mod anormal să se divizeze și să crească fără să poată fi controlate.

Apare cel mai frecvent în rândul pacienților trecuți de 60 de ani și este mai des întâlnit la bărbați decât la femei. Fumatul și obezitatea reprezintă factori de risc care duc la dezvoltarea cancerului de rinichi.

Tratamentul este ales de echipa de medici în funcție de tipul de cancer, localizarea lui, dimensiunea, starea generală de sănătate și dacă există riscul să se răspândească în alte zone ale corpului. Intervenția chirurgicală, crioterapia, radiofrecvența, medicamentația țintită, radioterapia și chimioterapia reprezintă opțiunile de tratament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân