Simptomele chistului ovarian: 10 semne la care să fii atentă

16.03.2021 | Paula Rotaru
Simptomele chistului ovarian: 10 semne la care să fii atentă

Simptomele chistului ovarian nu sunt ușor de identificat, mai ales că semnalele sunt frecvent vagi sau ignorate de majoritatea femeilor.

Atunci când un chist ovarian se mărește sau se rupe, pot apărea tot felul de simptome, unele mai ușoare, altele moderate sau chiar severe.

Află mai jos care sunt cele 10 semne ce pot indica existența unui chist ovarian!

Care sunt simptomele chistului ovarian

Ovulația, endometrioza și boala inflamatorie pelvină sunt adesea cauze ce stau la baza dezvoltării unui chist ovarian.

De cele mai multe ori, chisturile ovariene sunt mici ca dimensiune și nu dau simptome, fiind descoperite întâmplător, în timpul unui examen ginecologic de rutină sau la investigațiile imagistice.

Există însă și situații când chisturile cresc în dimensiune și pot pune presiune pe țesuturile din apropiere, cauzând anumite simptome.

Simptomele chistului ovarian includ:

Printre simptomele severe ale chistului ovarian care necesită atenție medicală imediată se numără febra crescută, durerea puternică, ascuțită la nivelul abdomenului inferior, palpitațiile, pulsul mărit, amețeala și senzația de leșin.

Aceste manifestări pot semnala o ruptură a chistului ovarian sau torsiunea ovariană – adică rotația ovarului într-un anumit grad, astfel încât artera și vena ovariană se blochează. Ambele sunt urgențe medicale și trebuie tratate cât mai rapid pentru a preveni apariția complicațiilor grave!