Semnele unei boli care afectează doar femeile. Începe cu balonare, apoi se complică și trebuie tratată urgent!

  • Publicat:
Semnele unei boli care afectează doar femeile. Începe cu balonare, apoi se complică și trebuie tratată urgent!
Sursa foto: Shutterstock

Simptomele chistului ovarian nu sunt ușor de identificat, mai ales că semnalele sunt frecvent vagi sau ignorate de majoritatea femeilor.

Atunci când un chist ovarian se mărește sau se rupe, pot apărea tot felul de simptome, unele mai ușoare, altele moderate sau chiar severe.

Află mai jos care sunt cele 10 semne ce pot indica existența unui chist ovarian!

Care sunt simptomele chistului ovarian

Ovulația, endometrioza și boala inflamatorie pelvină sunt adesea cauze ce stau la baza dezvoltării unui chist ovarian.

De cele mai multe ori, chisturile ovariene sunt mici ca dimensiune și nu dau simptome, fiind descoperite întâmplător, în timpul unui examen ginecologic de rutină sau la investigațiile imagistice.

Există însă și situații când chisturile cresc în dimensiune și pot pune presiune pe țesuturile din apropiere, cauzând anumite simptome.

Simptomele chistului ovarian includ:

Printre simptomele severe ale chistului ovarian care necesită atenție medicală imediată se numără febra crescută, durerea puternică, ascuțită la nivelul abdomenului inferior, palpitațiile, pulsul mărit, amețeala și senzația de leșin.

Aceste manifestări pot semnala o ruptură a chistului ovarian sau torsiunea ovariană – adică rotația ovarului într-un anumit grad, astfel încât artera și vena ovariană se blochează. Ambele sunt urgențe medicale și trebuie tratate cât mai rapid pentru a preveni apariția complicațiilor grave!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân