Trucul cu degetul pentru constipație care a devenit viral. Cât de adevărat e, potrivit medicilor

12.03.2021
Trucul cu degetul pentru constipație care a devenit viral. Cât de adevărat e, potrivit medicilor
Trucul pentru constipație care a devenit viral. Cât de adevărat e, potrivit medicilor/ Foto: Pexels

Internetul a devenit un loc unde orice informație se poate strecura și răspândi rapid. Am putea spune că nimic nu ne mai surprinde, însă situația nu este mereu așa. O informație care promite să le scape de constipație pe femei, printr-un truc inedit – introducerea unui deget în vagin pentru a împinge materiile fecale – a luat amploare pe platforma TikTok. Iată ce părere au și medicii.

Un truc potrivit căruia femeile pot scăpa de constipație dacă își introduc degetul mare în vagin și împing în peretele ce separă anusul de vagin a devenit noua senzație virală.

Utilizatoarea care a răspândit această informație spune că dacă apasă cu degetul până simte materiile fecale, le poate împinge până când acestea ies prin rect, oferind astfel o soluție pentru femeile care se confruntă cu constipație.

Chiar dacă nu este o metodă științifică, aceasta ar putea fi o manevră de a scăpa de constipație și chiar este o metodă aprobată medical. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Michigan spun că dacă degetul este curat, lubrifiat, poate fi folosit pentru a împinge materiile fecale pe canalul anal.

Ce spune medicul ginecolog despre acest truc

Tehnica nu este „periculoasă”, spune Felice Gersh, medic ginecolog, însă nu o recomandă, mai ales în cazul celor care se confruntă des cu constipație. Dacă simți că ai nevoie să introduci un deget în vagin pentru a defeca poate fi un semnal de alarmă că intestinul tău nu funcționează corect.

Pe lângă asta, există alte metode mai sigure și mai sănătoase de a trata constipația. Medicul recomandă o dietă sănătoasă, care să includă fructe și legume, cereale integrale, probiotice sau mâncare fermentată. De asemenea, doctorul amintește de hidratarea corectă, care trebuie să includă cel puțin 8 pahare cu apă pe zi.

Nu în ultimul rând, mișcarea regulată este foarte importantă pentru a evita probleme digestive.

Sursa: Shape

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras