Sforăitul: cum să îl reduci dacă ai nasul înfundat, alergii sau dormi pe spate

Sforăitul poate indica anumite afecțiuni de somn, precum apneea de somn, dar există și ale motive care necesită un consult făcut de un specialist.
  • Publicat:
Sforăitul: cum să îl reduci dacă ai nasul înfundat, alergii sau dormi pe spate
Foto: pexels

Toată lumea sforăie, iar potrivit studiilor 45% dintre adulți sforăie ocazional, în timp ce 25% dintre ei sforăie cu regularitate. Deși face parte din viața noastră este cam imposibil să evităm acest obicei. Sforăitul este rezultatul căilor respiratorii închise, motiv pentru care este foarte important să descoperim care este cauza din spatele acestui obicei uneori deranjant pentru ceilalți.

Sforăitul poate indica anumite afecțiuni de somn, precum apneea de somn, dar există și ale motive care necesită un consult făcut de un specialist. Printre cauze se mai pot enumera și alergiile, poziția în care dormim sau congestia nazală.

Sforăitul: cum să îl oprești

Dacă ai căile respiratorii înfundate

În această situație sunt binevenite produsele menite să dilate căile nazale pentru a putea reduce sforăitul.

Dacă ai alergii

Chiar și în situația pacienților cu alergii, produsele care ajută la dilatarea căilor nazale pot fi de ajutor. Poți încerca un spray nazal sau, de ce nu, un umidificator sau să iei înainte de culcare antihistamine. Fiecare opțiune ar trebui să te ajute.

Dacă ai un blocaj fizic

Dacă ai o limbă prea lungă sau o gură prea mică poți opta pentru acele produse care te ajută să deschizi căile respiratorii. De asemenea, poți consulta medicul ORL pentru a-ți recomanda cea mai bună variantă.

Dacă dormi pe spate

În teorie, sfatul este simplu. Nu trebuie să mai dormi pe spate. Dar este dificil să ne obișnuim cu noile poziții de somn mai ales atunci când dormim, pentru că nu le putem controla în totalitate. Încearcă trucul cu mingea de tenis atașată la spatele tricoului care să te împiedice să mai dormi pe spate.

Alte metode de a reduce sforăitul

  • Trebuie să reduci sau să renunți la consumul de alcool și sedative înainte de culare
  • Folosește plasturi pentru nas
  • Renunță la fumat
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân